≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aston Vila propustila šansu da preuzme prvo mesto u Premijer ligi: Šefild ih šokirao, Zaniolo iščupao bod

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim Unaija Emerija izvukao je samo "mršavi" remi na svom terenu u Birmingemu

  • 0
Kameron Arčer Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Aston Vile remizirali su sa Šefild junajtedom 1:1 u 18. kolu Premijer lige i tako su propustili šansu da preuzmu prvo mesto na tabeli i odmaknu Arsenalu za dva boda.

Sada su izjednačeni sa klubom iz Londona, ali imaju slabiju gol razliku od Tobdžija i trenutno su drugi.

Poveo je Šefild u 87. minutu, a Vila je u 97. minutu došla do izjednačenja preko Zaniola, nakon odlične asistencije Daglasa Luiza.

Važili su fudbaleri Unaija Emerija za velikog favorita pre meča, ali ih je šokirao fenjeraš, koji je u 87. minutu došao do gola preko Kamerona Arčera, koji je iskoristio sjajnu asistenciju Gustava Hamera.

Imala je Vila veliki broj šansi, imala je i dominaciju na terenu i u posedu, ali je na kraju slavio ti sa najgorim napadom i najgorom odbranom u ligi.

Bila je Vila blizu gola, a do njega je i došla kada je u 59. minutu Leon Bejli dao gol nakon asistencije Votkinsa. Ipak, ispostavilo se da je u začetku igre jedan fudbaler Aston Vile na gol liniji faulirao golmana Šefilda koji nije uspeo da interveniše i izboksuje loptu u toj situaciji.

Posle propuštenih šansi usledila je kazna, Šefild je pretio nekoliko puta, a na kraju je u 87. minutu zatresao mrežu Emilijana Martineza.

Kada je delovalo da će meč biti završen pobedom "oštrica", usledio je gol rezerviste Zaniola, koji je postigao svoj prvenac u dresu kluba iz Birmingema.

Šefild se sa ova tri boda pomerio sa dna tabele, dok je Aston Vila sa bodom manje od Arsenala i istim brojem bodova sa Liverpulom.

Upravo Liverpul i Arsenal igraju međusobno u subotu na Enfildu, a Vila je propustila šansu da iskoristi tu činjenicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA