≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vazura: "Duljaj ostaje trener Partizana, za ove igrače imamo usmene dogovore"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe", poručio je direktor crno-belih

  • 4
Miloš Vazura Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana održali su ceremoniju povodom promocije kalendara u utorak, a tom prilikom medijima se obrati generalni direktor Miloš Vazura!

Govorio je Vazura o aktuelnim temamam vezanim za crno-bele, najviše o spekulacijama da će promeniti trenera Igora Duljaja.

- Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera - nismo. Što bismo sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencije od Šerifa kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim i željama Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu - rekao je Vazura i dodao:

- Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo loše, i vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno, dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije.

Kada je u pitanju prelazni rok, prvi čovek Partizana je dodao:

- Znam da bi javnost, kao i navijači, volela da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sprotskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već dva-tri. Još, ako neko ode. Znamo poziciju na kojoj sigurno dovodimo, a to je krilni napadač. Tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača. Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate.

- Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima. Imamo klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude. Imamo usmene za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića, ali za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude, bićete obavešteni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    26. decembar 2023 | 16:21

    Pitao bi Vazuru zašto daje izjavu u množini? Prijatelju niste odlučili,ti si odlučio jer klub nema UO,SKUPSTINU ništa.A jednog dana ces odgovarati za to.Ziv mi bio.

  • želimirka rumenka

    26. decembar 2023 | 17:50

    znači dali su reč

  • Rade

    26. decembar 2023 | 17:09

    Malog Ilića ne smete da prodate to je budućnost Partizana!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA