Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle godine odveo Senegal u osminu finala Svetskog prventsva, a Savez se prema njemu odnosi nečuveno

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Senegalski selektor kao i ceo njegov stručni štab nisu dobili plate pole godine.

  • 0
Aliu Sise Foto: Nour Aknajja / PA Images / Profimedia

Nekadašnji senegalski fudbalski reprezentativac Aliu Sise, i dugogodišnji selektor fudbasle reprezentacije Senegala odveo je svoju zemlju u osminu finala na Svetskom prventsvu u Kataru 2022, ali malo nakon tog uspeha on nije više primao platu kao i ostali članovi stručnog štaba.

Kroz njegovu bogatu igračku karijeru odigrao je 35 utakmica u dresu sa nacionalnim grbom od 1999 - 2005. godine.

Postao je pomoćni trener reprezentacije do 23 godine 2012, ali je već iduće 2013. preuzeo ulogu šefa stručnog štaba nacionalnog tima do 23 godine.

Poslednjih osam godine je u ulozi selektora A tima Senegala i stalni je učesnik najvećih svetskih fudbalskih takmičenja.

Kako prenosi senegalski medij "Dsports", proslavljeni Afrikanac nije primao platu pola godine i ne oseća da ga savez želi, bez obzira na njegov prošlogodišnji uspeh iz Katara, kada se Senegal plasirao u osminu finala prošavši tešku glupnu fazu u kojoj je igrao protiv Holandije, Ekvadora i Katara. Tu grupnu fazu su odigrali maestarlno, i ništa nije ukazivalo na ovo šta je snašlo Sisea u narednim mesecima.

U osminifinala ova afrička reprezentacija završila je svoje takmičenje pošto je poražena od Engleske 3:0.Sise je na klupi tog tima od 2015. godine.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Finalno ludilo Argentinaca: Beskrajni red za FIFA prodavnicu u Kataru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA