≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Petrović se nameće Piksiju za EURO: Srbin bio heroj Čelsija u pobedi nad gradskim rivalom!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija srpskog golmana

  • 2
Đorđe Petrović Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Čelsija savladali su Kristal Palas sa 2:1 u derbiju Londona koji je odigran u okviru 19. kola Premijer lige, a na golu Plavaca ponovo je bio srpski reprezentativac Đorđe Petrović.

Iako je primio gol, kada ga je u prvom poluvremenu savladao Mihael Olise posle sjajne akcije Kristal Palasa, kada realno i nije imao neke velike šanse da sačuva mrežu, ali je u nastavku partije imao neke sjajne intervencije koje su pomogle Poketinovoj ekipi da osvoji nova tri boda.

Petrović je imao ukupno pet odbrana, od čega su dve bile izgledne situacije za Kristal Palas, ali je Srbin bio nepremostiva prepreka za igrače gradskog rivala.

Čelsi je poveo u 13. minutu preko Mikajla Mudrika, koji je iskoristio sjajnu akciju koju je započeo Nkunku, koji je "izbacio" Mala Gusta iskosa sa leve strane, nakon čega je on "zavrnuo" na peterac, posle čega je Ukrajincu bilo lako da zatrese mrežu.

Olise je izjednačio u finišu prvog poluvremena, posle odlične asistencije Ajua, koji ga je dugom loptom "spojio s golom" i on to nije propustio.

U nastavku meča Čelsi je napadao, želeo gol, a uspeo je u 77. minutu da ga postigne preko Nikolasa Džeksona, ali je on poništen zbog malog ofsajda.

Nisu se predavali Plavci, nastavili su da napadaju i to im je donelo priliku da sa bele tačke dođu do trijumfa. Madueke je u 89. minutu iskoristio šut sa bele tačke i postigao gol za trijumf.

Ako je ovaj meč gledao selektor Dragan Stojković Piksi, imaće "slatke muke" da se odluči ko će biti jedinica Srbije na Evropskom prvenstvu, jer se Petrović svojim partijama u najjačoj ligi sveta sve ozbiljnije nameće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    27. decembar 2023 | 23:53

    Šta ima da se nameće, momak u svakoj normalnoj reprezentaciji bi trebao da bude na spisku, čak možda i prvi golman reprezentacije. Al' pjano ne vidi ništa više osim flaše i one bradate buzdovane koji su "golmani". Ne može svako da bude golman u Chelsea-ju, a Torino i Mallorca su ipak Torino i Mallorca 🤷‍♂️

  • beware of organized gangstalking

    28. decembar 2023 | 02:43

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA