≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Siti "okrenuo" borbeni Everton: Karamele vodile, ali su Građani i bez Halanda sila koja gazi

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova tri boda za Mančester siti u Premijer ligi Engleske

  • 0
FK Everton - FK Mančester siti Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija vratili su se na pobedničku stazu na Gudison Parku pošto su posle preokreta u drugom poluvremenu savladali Everton i tako prekinuli nalet Karamela u Premijer ligi - 1:3 (1:0).

Bio je ovo važan meč za oba tima. Everton se nalazio samo bod iznad zone ispadanja, pošto je Luton uspeo da poveže dve pobede, dok je sa druge strane Siti bio sve dalje od borbe za šampionsku titulu.

Ni danas nije moglo da bude lako za Građane koji su ostali bez Erlinga Halanda koji nije ni nastupio u Liverpulu, a na drugoj strani je bio raspoloženi domaćin.

Upravo je Everton i uspeo da postigne prvi pogodak na ovom meču posle jako lepe akcije, ali i greške defanzive Mančester sitija. Loptu je sa desne strane pokrenuo Meknil, a Herison je u 29. minutu postigao prvi gol.

U drugom poluvremenu je već viđena potpuno druga priča i to pošto je Everton propustio priliku da duplira prednost pred sam kraj uvodnih 45 minuta. Već u 53. minutu je Fil Foden uspeo da iskoristi asistenciju Bernarda Silve da poravna rezultat, da bi Hulijan Alvarez sa bele tačke u 64. minutu doneo i prednost Građanima.

Imao je Everton šansu da izjednači preko Dominika Kalvert-Luina, ali kada se to nije desilo i lopta završila pored stative, do kraja su Građani iskoristili kardinalnu grešku odbrane Karamela i tako potvrdili pobedu pogotkom Bernarda Silve u 86. minutu.

Posle ovog meča, Everton stoji na 16 bodova (uz onih deset oduzetih) na 17. mestu na tabeli uz bod i meč više od Lutona, dok je Siti sada četvrti sa 37 bodova, dva manje od Aston Vile, tri od Arsenala, a pet od Liverpula.

PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

Šefild junajted - Luton 2:3 (0:1)

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

Barnli - Liverpul 0:2 (0:1)

Mančester junajted - Aston Vila 3:2 (0:2)

Sreda

Brentford - Vulverhempton 1:4 (1:3)

Čelsi - Kristal Palas 2:1 (1:1)

Everton - Mančester siti 1:3 (1:0)

Četvrtak

Brajton - Totenhem (20.30)

Arsenal - Vest Hem (21.15)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Anastasiju dočekalo neverovatno iznenđaenje na krevetu: Gudelj se baš potrudio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA