Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpuni haos: Otkazan meč Superkupa Turske u Saudijskoj Arabiji? Galatasaraj i Fenerbahče nisu stigli na teren

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, saudijski zvaničnici nisu dopustili da fudbaleri turskih timova nose majice sa likom Kemala Ataturka

  • 0
FK Galatasaraj Foto: MN Press

Kako stvari stoje, utakmica Superkupa Turske između Galatasaraja i Fenerbahčea neće večeras biti odigran u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, jer prema pisanju turskih medija, ekipe nisu ni došle na stadion.

Razlog je navodno taj što su i jedna i druga ekipa želele da izađu na teren sa majicama na kojem se našao lik Kemala Ataturka, što su saudijske vlasti smatrale kao neprimereno. Pored toga, na majici je bila ispisana poruka "mir u kući, mir u svetu".

Tokom dana, navodi Hurijet, održan je i sastanak između predsednika Galatasaraja, Dursuna Ezbeka i predsednika Fenerbahčea, Alija Koča sa predsednikom Fudbalskog saveza Turske, Mehmetom Bujukekšijem. Tada je bilo reči da će se meč igrati, ali i dalje vlada velika neizvesnost i deluje da od toga neće biti - ništa.

Svi ekonomi Galatasaraja koji su bili na stadionu da pripreme svlačionice su sa njega izašli. Bilo je pomena da će duel krenuti nešto kasnije, ali za sada se to nije desilo. Dva kluba se nisu zvanično oglasila.

Hurijet javlja da oni nisu napustili ni svoj hotel. Meč je trebalo da krene u 18.45 časova, ali lopta se nije zakotrljala. Pre svega Galatasaraj ne želi da izađe na teren, ako ne budu bile dozvoljene sporne majice.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Mitrović je dobitnik zlatne lopte!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA