≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aston Vila sa penala do deobe prvog mesta, Siti bez Halanda konačno slavio na domaćem terenu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dominaciju domaćina potvrdili Palas i Vulvsi

  • 0
Oli Votkins i Dara OŠej, Aston Vila - Barnli Foto: Tanjug / AP

U popularnom terminu u subotu od 16 časova Premijer liga nam je iznedrila mečeve pune golova, a definitivno su najviše pažnje privukli su okršaji koji su odigrani na "Vila Parku" i "Etihadu".

Aston Vila je teže nego što se očekivalo pobedila Barnli 3:2 i tako makar do utakmica Liverpula i Arsenala zasela na deobu prve pozicije na tabeli.

A krenulo je sve po planu pošto je Oli Votkins u 28. minutu nastavio svoj niz asistencija, dok je u ulozi strelca bio Leon Bejli. Prednost domaćina bila je kratkog maha pošto je već u 30. Zeki Amduni doneo poravnanje. Do pauze je ipak rezultat bio ipak po volji pristalica tima iz Birmingema. Votkins je novim proigravanjem za gol zaseo na čelu liste asistenata, dok je Musa Dijabi po četvrti put pogađao u aktuelnoj kampanji.

Crveni karton Sandera Bergea u nastavku je mnogima nagovestio da je domaćin već rešio posao, ali je Lajl Foster u 71. nekako doneo poravnanje. Momenat odluke ipak se desio u 87. minutu pošto je Aron Remzi srušio protivnika u šesnaestercu i time Daglasu Luizu dao zicer za trijumf, koji je on i iskoristio.

Mančester siti je u laganom ritmu sa 2:0 porazio Šefild junajted i tako prekinuo neprijatan niz nerešenih rezultata kod kuće u Premijer ligi.

Fil Foden je bio u ulozi pakera u sastavu Građana, a u odsustvu povređenpog Erlinga Halanda strelci su bili Rodri i Hulijan Alvarez. Treba napomenuti da se Kevin De Brujne vratio u rotaciju ekipe posle povrede, ali nije ulazio na teren.

Kristal Palas je posle preokreta pobedio Brentford sa 3:1, pošto je nakon gola Kina Luis-Potera Majkl Olise pogađao dva puta, dok se jednom u listu strelaca upisao i Ebereči Eze.

Pomalo iznenađujuće ubedljivo slavlje pribeležili su i Vulvsi protiv Evertona (3:0) pogocima Maksa Kilmana, Mateusa Kunje i Krega Dosona.

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Kiša i Mančester kao grad duhova pred meč Zvezde: Da li je to neki znak?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA