≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Jovan Mijatović za Telegraf: "Voleo bih da ostanem i ostavim trag, navijačima ćemo vratiti duplom krunom"

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Nebrušeni dijamant" Zvezdine omladinske škole govorio je za Telegraf

  • 9

Okončan je prvi deo sezone kada je reč o srpskom fudbalu, a Crvena zvezda iza sebe ostavila je prilično turbulentan period, nakon kojeg je, kao poslednji detalj, došla smena Baraka Bahara i veliki povratak Vladana Milojevića među crveno-bele.

Bilo je tu uspona, padova, loših, ali i itekako dobrih izdanja, ali utisak je da crveno-beli nisu zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Mešutim, jedan detalj uliva veliko samopouzdanje i zadovoljstvo čelnicima kluba iz Ljutice Bogdana, a to su mladi igrači. U dosadašnjem delu sezone, veliki broj "klinaca" dobio je priliku, i to ne samo u Superligi Srbije, već i u Ligi šampiona, što su znali da opravdaju dobrim izdanjima.

Jedan od njih, možda i najveći potencijal u poseldnjih nekoliko godina na Marakani je talentovani napadač, Jovan Mijatović. Popularni "Bekam" je brzo pridobio poverenje stručnog štaba, što je znao da vrati sjajnim izdanjima i golovima, a u razgovoru za Telegraf, govorio je o konkurenciji, Grafičaru, navijačima, ostanku u klubu...

- Mislim da nismo ispunili naša očekivanja. Četvrti u Ligi šampiona ove godine, imamo manje bodova nego Partizan. Planirali smo drugačije, ali ovo je fudbal naravno i mi se borimo uvek do kraja. Verujem da ćemo navijače obradovati sa duplom krunom - počeo je Mijatović.

Pritisak u Zvezdi uvek postoji...

- Pa naravno, igrači koji dolaze u Crvenu zvezdu, znaju i moraju da znaju da ovde imaju veliki pritisak. Da je Zvezda najveći klub u ovom delu Evrope. Da moraju da znaju da se ovde uvek ide na pobedu, nebitno protiv koga se igra. I da svaki navijač, svaku utakmicu čeka pobedu i čeka pet golova u mreži protivnika.

Jovan Mijatović Foto: MNPress

I pored jake konkurencije u napadu, Mijatović je uspeo da pridobije poverenje trenera i stručnog štaba, što je opravdao odličnim partijama na terenu.

- Kada imate konkurenciju, vi trenirate sve jače i jače da biste se pokazali. I to mi odgovara naravno da imam šansu da se takmičim, jer fudbal je uvek takmičenje. U svakom smislu da se takmičite, za poziciju u timu, da budete u prvih 11, da šutirate penale, slobodnjake, da se dokazujete nekom, zašto baš vi morate to da radite... I meni to stvarno znači jer ja ne volim da gubim naravno i uvek volim da pobedim u svemu u čemu se takmičim. I to mi mnogo pomaže, kao što igram i dajem golove.

Značajan deo njegove karijere bilo je i igranje u Grafičaru.

- Stvarno mnogo je značilo. Razmišljali smo prošle godine pred sezonu, tamo na leto, da li da budem prebačen za prvi tim Grafičara, da budem prebačen u omladince, i odlučili smo na kraju za prvi tim Grafičara i ispao je to dobar potez. Jer Marko Neđić je verovao u mene kao u sina, naravno. Gurao me i ja sam vratio to dobrim igrama i golovima.

Nije očekivao poziv u prvi tim u momentima kada ga je dobio.

- Gledao sam omladince Zvezde na utakmici na "Krovu" protiv Omonije. Sedeo sam na tribini dok me nisu pozvali iz kluba i rekli da ću biti priključen prvom timu sutra. Stvarno nisam očekivao to i onda su mi rekli da mogu da uzmem broj koji hoću. Pre toga je Pavkov otišao i onda je ostala devetka i onda ssu mi rekli da mogu devet da uzmem. I onda sam ja tako uzeo devetku.

Kada je reč o Ligi šampiona...

- Stvarno, mislim da smo odigrali dobre utakmice protiv Mančester sitija, na primer tamo i kod kuće, Jang Bojs kod kuće, Lajpcig tamo i kod kuće. Odigrali smo dobre utakmice. Merili smo se sa timovima koji su stvarno u Evropi već mnogo dugo, koji su... Na primer, u Bundesligi, Lajpcig je pobedio Bajern u finalu Kupa 3:0, pobedio ih opet u Ligi. Mančester siti osvojio Ligi šampiona, osvojili Premijer ligu u zadnje dve godine. Stvarno, Mančester siti je najbolji klub na svetu ove godine bio na leto. Kad su igrali u finalu klupskog svetskog prvenstva. Stvarno, mi smo se merili s njima,  da se Mančester siti poslednjih 10-15 minuta brani protiv Zvezde na Marakani... Došli smo do tog nivoa da stvarno nismo imali sreće.

Jovan Mijatović Foto: MNPress

Ipak, jedan utakmica bila mu je posebno teška.

Mislim da mi je Lajpcig tamo, u gostima. To mi je bila debitanstka utakmica. Isto, opustio sam se, igrao sam svoj fudbal, ali mislim da štoper me nije poštovao ni malo. Vrlo dobro je znao da smo mi tu najmlađi, kad najmanje očekuju od nas da mi to možemo da rešimo. Ulazio je maksimalno i nije mi dao prostora, što mislim da bi bilo prilično teško.

Imao je Mijatović i obećanje za navijače.

- Navijači su naš vetar u leđa, svaka utakmica, domaća ili gostujuća. To nam je veliki motiv, kada ih vidimo na tribini, da znamo da neko veruje u nas u tom trenutku. Iako mi, na primer, gubimo utakmice ili igramo loše, oni i dalje veruju u nas jer znaju ko smo, šta smo i koliko možemo. Veoma sam im zahvalan zbog toga i obećavam da ćemo vratiti duplom krunom.

Mnogo se govorilo o njegovom odlasku, ali kako sam kaže, voleo bi da ostane u Zvezdi.

- Ja bih voleo da ostanem u Zvezdi, da ostavim neki trag u Zvezdi. Na primer, da dam golove u derbiju i da odlučim prvenstvo ili tako nešto. Ali, ne znam, videćemo kako je Bog odlučio, ali ja bih voleo da ostanem u Zvezdi, da ostane taj neki trag što sam rekao, a posle ćemo razmišljati o daljoj karijeri.

Interesovanje brojnih evropskih klubova mu itekako znači.

- Pa naravno, naravno, kad čujem da sam interesantan i drugim klubovima, velikim gigantima, na primer u Italiji, Juventusu, to mi znači da sam već napredovao, da prate moje partije, da znaju da vide nešto u meni i to mi je podsticaj da još jače radim.

Što se tiče slaganja sa saigračima, trojicu je posebno izdvojio.

- Nedeljković, Šljivić i Lučić naravno.

Praznike će verovatno provesti sa društvom.

- Pa ne znam, razmišljam sa društvom. Dogovaramo se negde, videćemo kako, šta, gde.

Za kraj, imao je popularni "Bekam" jasnu poruku za sve navijače.

- Pa da veruju u nas, da nam budu podrška u svakoj utakmici i da ćemo im vratiti sa duplom krunom - poručio je Mijatović.

(Telegraf.rs)

Video: Jovan Mijatović žali za propuštenim šansama: "Stvarno smo mogli više"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA