≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Očekujem dvocifren broj medalja Parizu, nadam se da uzimamo 3 medalje iz atletike, verujem u fudbalere

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On ističe da će se nastaviti sa ulaganjem u sport

  • 15
Aleksandar Vučić Printskrn: TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje dvocifren broj medalja na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i da se nada da će Srbija iz atletike osvojiti tri medalje.

On je za TV Prva rekao i da veruje da je Srbija za Evropsko prvenstvo u fudbalu naredne godine dobila grupu iz koje može dalje da ide.

- Verujem u reprezentaciju Srbije. Verujem da smo dobili grupu u kojoj možemo da idemo dalje. Verujem da smo od dve reprezentacije bolji. Englezi i Francuzi su favoriti - rekao je on i dodao da ipak ne treba otpisati i Nemce.

On je dodao da će se nastaviti i dalje sa ulaganjem u sport i da su data velika sredstva Atletskom savezu, ali da je potrebno još. Vučić je naglasio da očekuje dobre rezultate na OI i od altetičara.

- Mi se nadamo da po prvi put možemo tri medalje da uzmemo na Olimpijadi u Parizu, to bi bilo 'ludilo' za Srbiju iz atletike. I verujemo da ćemo da imamo Nikolu Jokića u Parizu, da to bude najbolja utakmica svih vremena. Najbolja, najtvrđa i najzanimljivija utakmica, prava utakmica, mi i NBA, američki tim, ako nešto budem želeo da gledam ikada, to će biti ta utakmica - rekao je on.

Vučić je istakao da se prethodne godine radovao svakom sportskom uspehu, ali da mu je poraz u finalu Svetskog prvenstva u košarsci od Nemačke teško pao. On je na TV Prva ponovio da neće biti predsednički kandidat 2027. godine, a na pitanje da li bi nekad vodio Crvenu Zvezdu ili Partizan, nakon što mu istekne mandat i nakon što završi visoku trenersku školu, odgovorio da bi teoretski mogao, ali je, kako je primetio, toliko "slab" da su dovoljno pametni i jedni i drugi da ga nikada ne bi iznajmili ili uzeli za neke mlađe kategorije.

- Verujem da ću ove godine da završim fakultet. Tako da ću da imam dva fakulteta. I nadam se da će da me prime, tamo iza 2027. godine, da vodim neku decu u 'Mladosti', 'Ušću', 'Vojvode Stepe', 'Torlaku'... -  rekao je Vučić.

On je ponpvio da neće biti kandidat na predsedničkim izborima 2027. godine, da to ne može da bude po Ustavu, a kako je naveo, "na pada mu na pamet da menja Ustav".

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Video: Nole trenira kao Roki za Australijan open

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izdaja

    31. decembar 2023 | 14:46

    A sta ovekujes od partizana u 2024. JOS SE DRZIMO brale, nista nam ne mozete

  • Zoki

    31. decembar 2023 | 15:36

    Zar nije bolje očekivati naprimer uspehe u srpskoj nauci, verovati u naše naučnike i našu pamet, ulagati u nauku? Da umesto države "hleba i igara" postanemo država nauke i naučnika, da postanemo drugi Japan.

  • Ivana

    31. decembar 2023 | 14:13

    Verujemo u naše sportiste i ponosni smo na njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA