Vreme čitanja: oko 6 min.

Omri Glazer za Telegraf pričao o Borjanu, Izraelu, navijačima, Ligi šampiona, pa poručio: "Osvojićemo sve..."

Vreme čitanja: oko 6 min.

Golman aktuelnog šampiona Srbije pričao je o mnogim temama

  • 5
Omri Glazer - intervju Foto: Mileta Mirčetić

Završen je prvi deo sezone u srpskom fudbalu, a Crvena zvezda, čini se, ima za čim da žali. Bilo je dobrih partija, ali i neočekivanih poraza, a na kraju je došlo i do smene Baraka Bahara, nakon čega se Vladan Milojević ponovo vratio u Ljutice Bogdana.

Svesni su crveno-beli da ciljevi nisu ispunjeni, ali još uvek ima vremena za popravljanje stvari. Znaju to i prvotimci crveno-belih, a o svemu tome, ali i mnogim drugim zanimljivim stvarima, za Telegraf govorio je golman aktuelnog šampiona Srbije, Omri Glazer.

- Mislim da smo imali odlične, i ne tako dobre momente. U Ligi šampiona, kao što svi znaju, želeli smo da se nadmećemo bar za to treće mesto, možda i drugo, na početku puta. Ipak, na kraju, nismp uspeli da ostvarimo naše ciljeve. Što se lige tiče, imali smo neke odlične partije, neke vrlo loše, ali poboljšavamo se sve vreme. Mislim da pokazujemo da smo kvalitetna ekipa, i da razumemo ligu, i Evropu. Smatram da iz nedelje u nedelju postajemo sve bolji. Kao što sam već rekao, želimo da ostvarimo naše ciljeve u prvenstvu, i da se sledeće godine vratimo u Ligu šampiona da pokažemo šta možemo ponovo - počeo je Glazer.

Nije bilo lako naslediti Milana Borjana, ali Izraelac želi da pokaže sve što ume na terenu.

- Kao što sam rekao na početku, u mnogo intervjua su me pitali ovo... Milan Borjan je istinska legenda u ovom klubu, i imao je šest neverovatnih sezona u kojima je davao sve za ovaj klub. I, ono što je on uradio, niko mu ne može oduzeti. Kada su me doveli, rekao sam da želim da pokažem svoje mogućnosti, a ne da nastavim njegovim "cipelama". Želim da pokažem ko sam ja i da pokažem svoju ličnost i kvalitet.

Omri Glazer Foto: FK Crvena zvezda

Situacija u domaćem prvenstvu bila je dosta turbulentna...

- Nije bila laka situacija, ali verujem da imamo jaku svlačionicu, dobar tim momaka. To su iskusni igrači koji su bili u Zvezdi nekoliko godina. Takođe, imamo stručni štab koji je uspeo da radi s nama na našim greškama i onome što treba poboljšati. Naravno, nismo želeli izgubiti, ali mislim da svi prilazimo svaki dan s 100 odsto, znajući da moramo biti sve bolji i bolji. Mislim da pokazujemo napredak. Počeli smo veoma dobro u ligi, zatim smo doživeli blagi pad u kvalitetu igre. Međutim, sada se vraćamo u formu i želimo je održati do kraja.

Što se tiče situacije u Izraelu...

- Situacija nije laka u Izraelu, kao što svi znamo. Mnogi članovi moje porodice su tamo, mnogo prijatelja... Ali, kada izađem na teren, na trening, ili na utakmicu, trudim se da izbacim sve to iz glave, da dam 100 odsto svojih mogućnosti za klub, za saigrače, i prijatelje. To je najvažnija stvar za mene. Znam da sam profesionalac, i da situacija u Izraelu ne sme da utiče na mene tokom nedelje, na treninzima i utakmicama. Kada izađem na teren, zaboravim na sve drugo.

Sve to je dosta teško za njega, ali kako kaže, profesionalac je i ne dozvoljava da to utiče na njegove partije.

- Da, veoma je teško. Kao što sam rekao, mnogo članova moje porodice, svi članovi moje porodice su u Izraelu, svi moji prijatelji su u Izraelu. Dakle, nije lak položaj, ali znamo da smo veoma jaka zemlja. Nosili smo se s ovakvim situacijama u prošlosti i znam da ćemo pobediti 100%. Želim da pokažem svoju podršku Izraelu, jer je to najvažnija stvar.

Baraka Bahara poznaje još iz izraelskog šampionata, a za bivšeg trenera je imao samo reči hvale.

- Za mene, trener Barak je sjajan trener. On je dobar vođa, i zna kako kako da približi svoju profesionalnost igračima. Voli da se poboljšava svaki dan, da radi na našim greškama, da se uveri da će svako raditi što je teže moguće. Ali to što smo obojica iz Izraela, možda je zajednička stvar, ali to mi ne daje prednost ili neko smanjenje napora na treningu ili u igri. Mislim da je suprotno, trebam se više pokazati.

Liga šampiona Mančester Siti Crvena Zvezda Foto: Tanjug/AP

Cilj u Ligi šampiona nije ispunjen, ali je za Glazera to bilo neverovatno iskustvo.

- To je bilo neverovatno iskustvo za mene, bilo je prvi put da igram u Ligi šampiona. Ali, kao što sam rekao, naš cilj je bio barem završiti na trećem mestu. Znali smo koliko je to važno za klub, za igrače, sigurno i za navijače. Imali smo veoma važnu utakmicu u Bernu protiv Jang bojsa, imali smo dobrih trenutaka, mogli smo povesti... Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Imali smo nekoliko velikih promašaja koji su promenili tok igre, ali to je deo fudbala i svako želi pobediti svaku utakmicu. Ali, ponekad fudbal nije onakav kakav želiš, i znam da je svako uložio 100 odsto u svaku utakmicu, tako da je to najvažnija stvar za mene.

Nije bilo lako igrati protiv timova poput Mančester sitija i Lajpciga...

- Mislim da je bilo sigurno teško. Mančester siti je najbolji tim u Evropi, a i Lajpcig je talentovan tim sa mnogo mladih igrača. Ali, mislim da smo u tim utakmicama pokazali naš kvalitet i ono što je Zvezda, i pokazali smo da je ovo naša scena na kojoj treba da budemo. I kao što sam rekao, želimo se vratiti sledeće godine da pokažemo da se razvijamo kao igrači i kao tim da bismo se suočili s sledećim izazovom.

Jedan meč, izdvojio je kao najteži.

- Za mene, to je bila utakmica protiv Mančester sitija u gostima. Mislim da sam se suočio s mnogo pokušaja na gol, i mislim da je to takođe bila dobra utakmica. Nažalost, izgubili smo, ali mislim da je svako cenio napor koji smo uložili. Igrali smo protiv najvećeg tima u Evropi i pokazali smo da znamo kako igrati fudbal.

Glazer je bio među golmanima sa najviše odbrana u grupnoj fazi Lige šampiona.

- To je veoma dobra stvar. Pokazuje da je moj rad dobar. Ali, kao što sam rekao, za mene lične nagrade nisu važne. Želim postizati stvari kao tim, i za mene je tim na prvom mestu. Tako da radije biram izgubiti lične nagrade i osvajati stvari sa svojim timom, i siguran sam da ćemo to postići.

Omri Glazer Foto: FK Crvena zvezda

Navijači su bili tu i u lepim, ali i teškim trenucima...

- To je najvažnija stvar jer su navijači u ovom klubu sve. Ovaj klub su navijači. Dakle, kada dođu na gostujuće utakmice i kada ih samo čujete, to je za mene najbolja stvar koju možete doživeti. I čak i u lošim trenucima, biće uz nas i mi želimo da im pokažemo na terenu da cenimo tu podršku, i siguran sam da ćemo im to pokazati.

Oduševljen je Srbijom i Beogradom...

- Sviđa mi se veoma. Takođe, žena mi je ovde sa mnom, a porodica mi dolazi svake dve nedelje, ili jednom u mesec dana da nas poseti. Za njih je ovo neverovatan grad, svi su veoma gostoljubivi, topli ljudi. Veoma je lepo i veoma sam srećan što sam ovde.

Sa jednim saigračem se posebno dobro slaže...

- Sa Markom Stamenićem, najviše vremena provodim s njim. Takođe, njegova devojka ima dobar odnos s mojom ženom. Tako da uspevamo biti zajedno, a takođe je i moj cimer u hotelu, pa provodimo lepo vreme zajedno.

Kada je reč o srpskoj hrani...

- Probao sam neke od njih. Najviše mi se sviđa meso. Ne jedem svinjetinu, ali većinu mesa jedem, tako da je zaista lepo i volim tradicionalnu hranu.

Polako uči srpski jezik.

- Naučio sam samo osnovne stvari i osnovne reči jer nismo imali mnogo vremena s obzirom na mnogo letova, reprezentaciju i tri utakmice u nedelji. Ali sam se pripremao tokom pauze da naučim više, jer će nam to puno pomoći i tokom treninga i tokom dana. Mislim da je to važno. Tako da, videćemo.

Za kraj, imao je jasnu poruku za navijače.

- Da ćemo dati 100 odsto svaku utakmicu, da pokazujemo naš trud i da ostavljamo srce na terenu za njih, i da ćemo osvojati sve što možemo - podvukao je Glazer.

(Telegraf.rs)

Video: Jovan Mijatović: "Voleo bih da ostanem i ostavim trag"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hak

    1. januar 2024 | 18:31

    Ako je neko trebao da zameni Borjana to je bas ovaj covek. Fenomenalan golman 🙌🏻 Naravno niko nikad nece zameniti Borjana, ali kvalitet je decko ogroman

  • Sever celi sada se veseli

    1. januar 2024 | 18:32

    Odlican golman i skroman covek

  • Sinisa Jancic

    1. januar 2024 | 18:29

    Omri Glazer je stvarno dobar golman. Na pocetnu sam mislio sta ce nam izraelac pored naseg Borjana, ali naravno decko je posle 2 3 utakmice u potpunosti promenio moje misljenje o sebi. Bravo Glazer i da slavimo u ovoj 2024. sve titule 💪🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA