Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno zbog čega je Grinvud bizarno isključen: Da li je španski sudija preterao? Pokazao tri crvena kartona

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arbitar Horhe Vaskez je pod ogromnom lupom svih u Španiji posle jučerašnjeg deljenja pravde na duelu Hetafe - Rajo Valjekano

  • 0
Mejson Grinvud Foto: Pablo Garcia / Zuma Press / Profimedia

Sudija Horhe Vaskez učinio je sve da bude juče u centru pažnje na utakmici između Hetafea i Rajo Valjekana u okviru 19. kola španske primere. Ovaj arbitar stigao je da podeli čak devet žutih i tri crvena kartona tokom utakmice, a interesantno je da je isključivao igrače samo u domaćem taboru.

Posebno je pažnju javnosti privukao crveni karton koji je dobio Mejson Grinvud u 50. minutu utakmice. Kamera tada nije izbliza isprva snimila šta se desilo, već se samo videlo kako Vaskez pokazuje put u svlačionicu engleskom fudbaleru na zaprepašćenje svih na stadionu.

Malo je reći da su navijači poludeli, jer je već bio isključen Huan Latasa, a ovo je bio drugi jak udarac.

U tom momentu su čak dvojica igrača Raja povlačila Grinvuda, na šta je pomenuti Vaskez ostao nem, a Englez se okrenuo prema njemu i nešto je prokomentarisao, ali nije bilo jasno šta.

Nakon utakmice je sve razjasnio trener Hetafea, koji je otkrio šta je to Mejson rekao, istakavši da je u pitanju psovka, ali da ona nikoga ne bi uvredila.

- Rekao je sudiji "nemoj se z****ti sa mnom. Bila je to frustracija, ali nikoga ni u jednom trenutku nije uvredio - poručio je iznenađeni trener Hetafea, Pepe Bordalas i kritikovao španskog arbitra.

Sa druge strane, navodno se oglasio i sam Vaskez, koji je istakao da mu je Grinvud rekao "j**i se", što ga je nateralo da izvadi crveni karton prema pisanju Dejli Mejla.

Pored Latase i Grinvuda, pri izlasku sa terena je Vaskezu svašta rekao i Damijan Suarez, tako da je i on dobio crveni karton.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA