Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće reprize na Gudisonu: Kristal Palas i Everton odigrali bez golova u FA kupu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova šansa za Karamele da prođu dalje

  • 0
FK Kristal Palas - FK Everton Foto: Tanjug - AP

Fudbaleri Evertona odigrali su nerešeno bez golova na gostovanju Kristal Palasu u Londonu u trećoj rundi FA kupa, što znači da će ova utakmica morati ponovo da bude odigrana, samo sa obrnutim domaćinstvima - 0:0.

Prema pravilima, svaki meč FA kupa koji se završi bez golova u ovoj fazi takmičenja se ponavlja i Karamele će imati novu priliku da zaobiđu tim iz Londona na svom "Gudisonu".

Bilo je dosta prilika za promenu rezultata u prvom poluvremenu. Arno Danžuma je u 17. minutu bio nadomak gola, ali je izblokiran u poslednjem momentu, da bi u 20. minutu Henderson zaustavio udarac istog ovog fudbalera.

Everton je nastavio da dominira, pa je i Dominik Kalvert-Luin propustio svoju šansu u 36. minutu, a Džeferson Lerma se potrudio da malo uznemiri Karamele tri minuta kasnije, ali je šutirao pored desne stative.

Drugo poluvreme donelo je preokret u inicijativi, pa je Palas mogao preko Eberečija Ezea već u 50. minutu da stigne do vođstva. Ipak, udarac je odbranio golman Viržinja.

Sam Kalvert-Luin je opet imao šansu u 62. minutu, da bi potom 15 minuta kasnije ostavio svoje saigrače na cedilu. Crveni karton zbog oštrog starta posle pregleda VAR-a mu je dodelio već svima jako dobro poznati arbitar Kristofer Kavano.

U nadoknadi vremena je Kristal Palas mogao to da kazni preko Eberečija Ezea, ali je Viržinja sprečio da lopta pređe gol-liniju, pa je time obezbedio revanš na Gudisonu.

(Telegraf.rs)

Video: Jovan Mijatović: "Voleo bih da ostanem i ostavim trag"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA