≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marselj se umalo obrukao protiv petoligaša, Obamejang vadio kestenje iz vatre

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki događaj za mali klub

  • 0
FK Tionvil - FK Marsej Foto: elyxandro cegarra / Panoramic / Profimedia

Ne dobijaju prečesto niželigaši šansu da se sastanu sa članovima prve lige, posebno ne trofejnim klubovima, ali kada se nešto slično dogodi ceo grad stane na noge. Takav je bio slučaj poslednjeg dana ove nedelje u Tionvilu, mestu sa 40-ak hiljada stanovnika na samom severoistoku Francuske.

Meč su doduše morali da igraju u Mecu, a u "goste" im je u trećem kolu Kupa došao ni manje ni više nego Olimpik Marselj, a podvig je bio na vidiku punih sat vremena igre. Branili su se znalački sve do 62. minuta kada je Pjer Emerik Obamejang ipak zatresao mrežu i tako srušio snove.

Nije imao domaćin snage da se vrati iz minusa, ali su i u objavama na samom kraju meča na mreži "X" sa pravom istakli da su ponosni i da će samouvereno krenuti u napad na Nacional 2 ligu, odnosno četvrti rang takmičenja.

Tionvil Lusitanos je inače klub osnovan 1919. godine, koji u ovom obliku postoji poslednje tri sezone. U sezonama 1979/80 i 1980/81 ekipa je igrala čak i Ligu 2, a po četvrti put u istoriji došli su do ove runde nacionalnog kupa.

U preostalim mečevima dnevnog termina Lans i Monako su ukrali šou odigravši 2:2, pa su penali na kraju Kneževe odveli u narednu rundu, dok su bez iznenađenja u sledeće kolo prošli i Ren, Avr i Lion.

(Telegraf.rs)

Video: Nemanja Radonjić o mogućem povratku u Zvezdu: Svi znaju koliko volim klub

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA