Vreme čitanja: oko 1 min.

"Džajić je dolazio po mene, nudili su mi i gepek pun para": Ispovest jednog od najboljih jugoslovenskih igrača

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrio je Baždarević kako je Ćiro Blažević došao sa automobilom punim novca, ali i kako je Zvezda pokušala da ga vrbuje

  • 7
Mehmed Baždarević Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Čitavu svoju jugoslovnsku fudbalskiu karijeru Mehmed Baždarević je proveo igrajuči za Željezničar, gde je stekao status jednog od najboljih fudbalera koje je bivša zemlja imala!

Od 1978. do 1987. gdoine odigrao je preko 200 mečeva za tim sa Grbavice i pravo je čudo što nikada nije napustio Želju, odnosno kako je uspeo da se odupre ponudama tadašnje "velike četvorke."

U razgovoru za podkast Nezavisnih novina, "Sportkast", Baždarević je otkrio da je Dragan Džajić dolazio da ga vodi u Zvezdu, kao i da Miroslav Ćiro Blažević nije žalio novac.

- Za mene kažu da važim za vernog čoveka, u prijateljstvu, druženju.. Da sam uvek bio veran. Rodio se, odgajao u jednom klubu koji je za mene bio velika stvar. Nisam želeo da nikad idem, da se nije desilo moranje da idemo napolje da zaradimo neki dinar, ostao bih u Želji. Tih propalih transfera je bilo puno, pogotovo što sam ja bio jedan od najboljih igrača. Zvezda, Hajduk, Dinamo, Partizan - rekao je Baždarević i dodao:

- Sećam se kada je po mene došao Dragan Džajić, odveo me u beogradsku Dugu (čuveni noćni klub). Znaš kad te dovedu pred glumce i pevače, pokušavaju da te impresioniraju, nude novac. Ili dođe pokojni Ćiro Blažević, otvorio Audija, a u gepeku love ne znaš ni koliko ima. Kaže. "Sine, ovo je za tebe." A ja u životu nisam video toliko love na broju.

Otkrio je Baždarević i kako mu je zbog vojske propao transfer u Inter, dok je internacionalnu karijeru napravio igrajući u Francuskoj za Sošo i Nim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lovac

    8. januar 2024 | 17:44

    Dobar igrač,lično sam ga poznavao!

  • Crnogorac

    8. januar 2024 | 21:56

    Veliki igrač bio, svaka čast Bazdarevicu

  • Ccc

    8. januar 2024 | 18:12

    Ovom Bazdarevicu nudio gepek para pokojni Ciro Blazevic da predje u dinamo a sad mu i Djajic isto nudio gepek para 🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA