≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuka počela pripreme, Petrić poručio: Razmišljao sam o penziji, mlad sam da završim na padelu i gledam u vodu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brđani upalili motore za prolećni deo sezone

  • 0
FK Čukarički Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Uz novog trenera, ali sa starim ambicijama kada su u pitanju rezultati, fudbaleri Čukaričkog započeli su pripreme za prolećni deo sezone u Superligi.

Zaostatak od osam bodova za tim trećim mestom koje i sledeće sesone donosi grupnu fazu u Evropi nije nešto čemu su se Brđani nadali, pa je stoga u međuvremenu raskinuta saradnja sa Igorom Matićem i na mesto novog šefa stručnog štaba došao je Gordan Petrić.

- Vraćam se posle sedam godina, jedan od razloga je što smo ostali dužni jedni drugima kad su u pitanju rezultati, da pokažem i dokažem šta mogu da uradim. Poznajem Čukarički, znam dosta igrača iz lige i reprezentacije. Za mene nije ništa novo što sam došao ovde - rekao je Petrić i dodao:

- Ono što treba da uradimo jeste da se na ovim utakmicama koje su uslovno dobijene uzimaju bodovi. Nadam se da će igrači sada imati svežinu i da ćemo da dobijemo što sto bi trebalo.

Osvrnuo se Petrić i na prelazni rok.

- Čukaricki je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji treba da odluče. Naravno da ću ja dati završnu reč kad su u pitanju odlasci i dolasci. Igrači koji su na spisku, to je dovoljno, da li treba napadac - verovatno. Moram i ja da stvorim bolju sliku. Imam dovoljno igrača, na istom su nivou i može da bude neke problematike za mene, ne mogu svi da igraju i treba da “hendlujete.” U ostalim klubovima imate 13-14 koji se nadopunjuju. Ima dosta talentovanih igrača i svi moraju da znaju da će tu dosta biti dečijih bolesti.

Dotakao se Petrić i zdravstvene situacije, te priznao da je posle Partizana razmišljao i o penziji.

- Ja to u sebi imam pa imam. U Partizanu sam bio umoran i stvarno se nisam osećao dobro. To je kontrolisano, ali iz Partizana sam otišao i zato što sam bio nezadovoljan zbog mnogo stvari. Tu neku odgovornost je trebalo da preuzmem. Ispali smo od Šerifa, izgubili bodove u SL. U jednom trenutku jesam razmišljao o povlačenju. Bio sam prazan sto se tiče nekih mojih stvari, dok na druge nisam mogao da utičem. Ali kako pričate sa ljudima koji su u fudbalu, stigli su saveti da sam mlad da bih završio na padelu, gledao vodu i uživao.

I igrački kadar je doživeo određene promene, jer su klub napustili Sandej Adetunđi (prešao u Celje) i Luter Sing, dok se Mitar Ergelaš vratio sa pozajmice iz Novog Pazara.

Na prozivci su se pojavilo 29 igrača:

Golmani: Nemanja Belić, Nenad Filipović, Filip Samurović, Lazar Kaličanin

Odbrana: Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Ognjen Vranješ, Bojan Kovačević, Vukašin Jovanović, Luka Subotić, Vojin Serafimović, Nemanja Tošić

Vezni red: Sambu Sisoko, Mateo Alinvi, Stefan Kovač, Marko Docić, Igor Miladinović, Nenad Stanković, Stefan Tomović, Luka Stojanović, Mitar Ergelaš, Đorđe Ivanović, Bojcia Nikčević, Uroš Miladinović, Luka Adžić, Aleksa Janković. Ibrahima Endiaje

Napad: Mihajlo Cvetković, Hose Mario

Inače, Čuka će pripreme odraditi na Kipru gde su zakazali pet kontrolnih utakmica. Generalka je protiv Vojvodine 31. januara.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivni snimak sa Banovog brda: Tuča između obezbeđenja i Uroševića i Vujačića iz Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA