≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaleri Partizana započinju zimske pripreme, na okupljanju nije bilo Saldanje i Meniga

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi ostali stranci su se pojavili iako su imali slobodno do 15. januara

  • 0

Fudbaleri Partizana okupili su se u popularnom "Zemunelu" pred početak zimskih priprema, koje će delom odraditi u Beogradu, nakon čega će se 18. januara preseliti na Kipar gde će odigrati i četiri pripremna meča.

Pisali smo već o problemima sa kojima se klub suočio u pronalasku rivala na rajskom ostrvu na kom će boraviti do 2. februara i da je za sada poznato ime samo jednog protivnika.

Igor Duljaj je na na raspolaganju ima ukupno 31 fudbalera, među kojima nije bilo Mateusa Saldanje, Kvinsija Meniga, kao ni Mihajla Petkovića. Svi ostali igrači, uključujući strance koji su uprkos dozvoljenom izostanku do 15. januara, pojavili su se na prozivci.

Na spisku su:

Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanja Radulaški

Odbrana: Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović, Marko Živković, Nemanja Antić, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Natan De Medina

Vezni red: Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Bogdan Mirčetić, Bibars Natho, Danilo Pantić, Gajas Zahid

Napad: Ksander Severina, Janko Jevremović, Kvinsi Menig, Mihajlo Petković, Nemanja Trifunović, Mateus Saldanja, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Baždar, Andrija Pavlović, Dušan Jovanović

FK Partizan Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Medijima su se obratili Nemanja Nikolić, Svetozar Marković i Bibars Natho koji je kratko izjavio da svi u timu moraju prvo da brinu o sebi i da bi to trebalo da da željeni rezultat.

- Očekujem više teških utakmica i borbi, ali nadam se da ćemo nastaviti na naš način, kako smo igrali, kako smo reagoval. Ako to uradimo biće dobro. Moramo da brinemo o sebi prvo, da nastavimo sa našim duhom i borbom. Treba da damo najbolje od sebe i da damo 100 odsto od sebe.

Kapiten ekipe Marković je bio opširniji istakavši da je pred timom važan period i da je njemu čast što je predvodnik generacije.

- Srećna Nova godina i praznici. U prvenstvu smo od prve utakmice pokazali šta želimo i koliko smo daleko dogurali. Uvek ima stvari unutar tima u kojima možemo biti bolji. Nadam se da ćemo u ovih 20 dana priprema pokušati da budemo još bolji nego što smo bili - istakao je i dodao:

- Velika čast je biti kapiten Partizana poghotovo sa 23 godine. Mislim da sam se dobro snašao i trudim se da pomognem koliko mog i borim se za ovu ekipu. To je ogroman motiv i meni i svim igračima Partizana. Mislim da je suvšno pričati o podizanju pehara na kraju sezona, to je daleko od nas i još ima da se igra i treba da idemo od utakmice do utakmice. Nadam se da ćemo se što bolje uigrati u ovih 20-25 dana i kroz pripremne utakmice i treninge da se uigramo što bolje možemo i da će sve biti u redu.

Partizan je posle jesenjeg dela sezone lider u Superligi sa bodom više u odnosu na večitog rivala. Prvi meč nakon prirpema odigraće u Ivanjici najverovatnije 10. februara.

(Telegraf.rs)

Video: "Mnogi su se sladili krizom, voleo bih da svi timovi imaju takvih problema": Nikolić pecnuo rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA