≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Saldanja ostaje, osim u slučaju bezobrazne ponude": Ivica Kralj optimista pred početak priprema Partizana

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli će provesti dve nedelje na Kipru

  • 5

Fudbaleri Partizana započeli su danas pripreme za drugi deo sezone, a prisutnim medijama, pored igrača, obratio se i sportski direktor Ivica Kralj. 

On je na početku govorio o igračkom kadru, kao i pojačanjima kluba.

- Posla uvek ima. Mislim da neće biti nekih preteranih aktivnosti. Letos smo doveli 11 pojačanja. Sada će biti dopunske selekcije, jednog ili dvojice igrača. Neće biti puno dolazaka. Znate kako, mi smo napravili analizu prethodnog dela, prethodnih šest  meseci. Trener je izneo svoj stav gde bi trebalo da se pojačamo, bočno i krilni napadač. Letos smo napravili ozbiljan prelazni rok i sada bi bilo preterano da dovedemo više od jednog ili dvojice igrača.

- Ponavljam, voleo bih da svi ostanu. Ima kontakata i interesovanja, ali naši ciljevi se znaju i bilo bi dobro a svi ostanu. Postoji mogućnost da neko ode, ali, mislim niko od ovih koji su došli pre šest meseci. Mi svakodnevno radimo, skautiramo, gledmao igrače i gledmao šta je nama prihvatljivo. Ima puno igrača koji su interesantni partizanu, a koliko možemo sebi da priuštimo, to ćemo videti. Ali, kao što sam rekao, imamo kvalitetne igrače iz omladinske škole i to bi trebalo da bude baza za budućnost.

Pripreme teleoptik FK Partizan Foto: Nikola Anđić

Slučaj Saldanja

Mnogo priča u medijima je poslednjih nedelja o ponudama za Mateusa Saldanju. Pominje se i iznos od 6 miliona evra. Ipak, Kralj iznosi svoj plan.

- Što se Saldanje tiče, mene interesuje da ova ekipa ostane naokupu. To je moja želja. Međutim, kako sada stvari stoje, Saldanja nije na prodaju. To je bitan igrač za nas i odluka kluba je da on ostane. On ostaje u Partizanu. Jedino, ako dođe neka ponuda koja ne može da se odbije, ali on ostaje u klubu za sada.

Ogromne ponude, kako kaže, nema.

- Mi nepristojene ponude nemamo. Da ne pričamo o tome. Ali, ako bude, to je pitanje za generalnog direktora.

Govorio je Kralj i o igračima koji nisu u prvom planu trenera Igora Duljaja.

- To su igrači Partizana koji prethodnih meseci nisu imali minutažu koju smo očekivali, ali, to su igrači koji mogu da pomognu. Vidćemo šta će se desiti narednih dana kada se ode na pripreme.

Kada je reč o mladim fudbalerima, sportski direktor crno-belih veruje u omladinsku školu.

- Postoji. Mi u našoj školi imamo veliki broj mladih igrača koji mogu da budu konkurentni u ovom momentu. Sa nama će krenuti, 7, 8 igrača iz omladinske pkole, što je dokaz da ima kvalitetnih igrača. Ta naša škola je prioritet.

Kratko je prokomentarisao i poziciju na tabeli.

- Imali smo +6, završili samo sa +1. Razlika je mogla da bude i veća, ali kada se podvuće crta, moramo biti zadovoljni. Očekuju nas veliki iazovi, moramo da budemo spremni, da razmišljamo o sportu i sportskim stvarima. U tom smeru bi trebalo da idemo.

Promenjen plan priprema i problem rivala

Crno-beli će na rajskom ostrvu boraviti dve sedmice, a problem sa rivalima postoji. 

- Pre mesec i po dana, smo imali dogovor za timove i pripreme u Turskoj, sada idemo na Kipar. Situacija je takva kakva jeste. Imamo ugovorene tri utakmice za sada, četvrta i peta se dogovoaraju. I ova pauza je kraća nego letnja. Imamo te mečeve koje imamo. Igramo sa Mladosti iz Lučana, sa Laminom, Etnikosom i traže se još jedna ili dve ekipe da bui se sve popunilo.

O Matiji Popoviću u Milanu

Mladi fudbaler Matija Popović je bez obeštećenja prešao u Milan.

- Svi ti momci imaju potpisane ugovore sa Partizanom. nisam učestovavao u ranijim razgovorima sa Matijom Popovićem i zapšto nij epotpisao ugovor. Znam koliko i vi. Žao mi je zbo gnjega. U ime svih nas mogu da mu poželim sreću, bez obzira što nije u Partizanu.

(Telegraf.rs)

Video: "Mnogi su se sladili krizom, voleo bih da svi timovi imaju takvih problema": Nikolić pecnuo rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A u tirani se nadaju

    10. januar 2024 | 10:35

    To znaci..bezorazna ponuda ce doci kad tel. zazvoni kao ranije za sumu, asana i ostale koje ste oterali kako bi oslabili partizan i albancima olaksali posao di prvoga mjesta..shvatili smo sta znaci bezobrazna ponuda ili slatki te, poziv

  • Skorpion

    10. januar 2024 | 11:41

    Mozda ja ne razumem ali ako sam dobro shvatio ukoliko stigne "bezobrazna" ponuda onda vam Saldanja ne treba i ne zanima vas prvo mesto. Tako razmisljaju u malim klubovima. U velikim klubovima ako si zacrtao prvo mesto ides sa najjacim igrackim kadrom i ne zanimaju me nikakve ponude, odnosno ponude razmatram posle ostvarenog cilja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA