Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je "lažni Mamić" ojadio Dinamovce preko deonica: Hrvati otkrili detalje vanvremenske prevare

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zlatko Mamić predstavljao se kao rođak dobro poznatog Zdravka Mamića, i uz pomoć tog lažnog predstavljanja, prodavao je deonice kluba

  • 1
stadion maksimir Foto: MN Press

Hrvatski mediji "bruje" o "lažnom Mamiću", koji je ojadio navijače zagrebačko Dinama, i na prevaru prisvojio više od 200.000 evra.

Naime, Zlatko Mamić predstavljao se kao rođak dobro poznatog Zdravka Mamića, i uz pomoć tog lažnog predstavljanja, prodavao je deonice kluba, iako on nije bio privatizovan.

O Mamiću je pisao i Jutarnji list, koji je otkrio detalje ovog nesvakidašnjeg slučaja.

- Varalica Zlatko Mamić (50), koji je kao lažni fudbalski skaut i tobože rođak Zdravka Mamića nudio nesuđenim deoničarima Dinama na otkup deonice tog kluba iako klub nikad nije privatizovan, ipak će kao osuđena osoba morati u zatvor - piše Jutarnji.

Ipak, glavni problem je što niko ne zna gde se "lažni" Mamić nalazi.

- Bio je prvo na MUP-ovoj poternici, pa je protiv njega raspisan i evropski nalog za hapšenje, ali svi njegovi izostanci sa suđenja nisu omeli pravosuđe da mu sudi, da ga osudi i, na kraju, čak i povisi kaznu. Tako da će Mamić, ako mu se ikada uđe u trag, u jednoj od hrvatskih kaznenih ustanova morati da oguli godinu i po dana zatvora - navodi pomenuti izvor.

stadion maksimir Foto: MN Press

Čovek rođen u Derventi, tako je prevario 17 osoba, i prisvojio više od 200.000 evra.

- I ko zna koliko bi još ‘trgovao’ deonicama da ga iz Dinama nisu prijavili policiji nakon što su ih nezadovoljni ‘deoničari’ zasuli pitanjima o ‘rođaku Zdravka Mamića - piše Jutarnji.

Mamić je svce deonice prodavao po ceni od jednog evra, uz pisanu izjavu da će taj novac biti udesetostručen preko deonica.

Zlatko Mamić je tokom istrage 2017. godine priznao da se predstavljao kao rođak Zdravka Mamića.

- Tačno je da sam se predstavljao kao osoba koja zna i poznaje ljude u Dinamu. Ali nije tačno da sam raspolagao poverljivim informacijama, jer nemam nikakve veze s Dinamom niti sam u Dinamu ikad radio. Cilj mi je bio samo doći do novca. Tačno je i da sam ljudima govorio da će Dinamo biti prodat kao deoničko društvo. Poverovali su mi, a ja sam zadržao njihov novac. Žao mi je i kajem se. Inače, radio sam u Nemačkoj, gde sam upoznao neke ljude s kojima sam u dobrim odnosima pa ću uz njihovu pomoć vratiti novac jer ću ga pozajmiti. Nažalost, zbog još nerealizovanih poslovnih planova čiju naplatu sam očekivao, nisam bio u mogućnosti vratiti iznose koje sam dobio od oštećenih - rekao je tada Zlatko.

Nakon priznanja, Mamić je pušten na slobodu, a jednom delu prevarenih ljudi, novac je vraćen.

pak, sedmorici je i dalje dužan 91.012 evra, a rok za vraćanje je uveliko prošao.

(Telegraf.rs)

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    10. januar 2024 | 19:48

    Obecao je da ce vratiti novac,zbog poslovnih problema jos nije...prvo ih je prevario i lagao da bi"zaradio"novac,oni opet veruju lazovu i prevarantu da ce vratiti novac,treba takvima izvuci novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA