≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo! Mihajlo Ilić je igrač Bolonje: Partizanu 5.500.000 evra i procenat od sledeće prodaje!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli unovčili ulaganje u dete u sopstvene omladinske škole

  • 15
Mihajlo Ilić, FK Partizan FOTO: MN Press / Marko Metlas

Šest dobrih meseci u Partizanu, kontinuitet na terenu, prilika od trenera i kluba koji su znali i smeli da istrpe sazrevanje i odmah milionski transfer u Italiju. Tim putem je u minuloj polusezoni koračao Mihajlo Ilić i dočekao da mu na vrata zakuca Bolonja, koja će crno-belima za transfer talentovanog momka isplatiti skoro 5.500.000 evra i 10 posto od dalje prodaje!

Elem, generalni direktor Miloš Vazura boravio je u sredu i četvrtak u Italiji, obavio završne pregovore u Ilićevom transferu, ali, uz finansije koje su Partizanu bitne za egistenciju, prioritet je jednako bila i eventualna pozajmica, ali Bolonja nije bila spremna na taj ustupak, a Partizan nije bio u poziciji da previše uslovljava.

Posao je na kraju uspešno skopljen, crno-belima će pripasti značajna suma novca, procenti od dalje prodaje, a sve to znači miran život kluba na početku godine, redovan "servis" obaveza prema igračkom kadru i zaposlenima gde crno-beli u teškim okolnostima sasvim dobro drže korak.

Pisali smo već, Mhajlo Ilić je priliku u prvom timu Partizana dobio još u mandatu Aleksandra Stanojevića, ali samo kao talentovani mladi igrač, bez značajnije uloge, potom je u sličnom statusu bio i kod Ilije Stolice i Gordana Petrića, dok je kod Igora Duljaja od letos imao status prvog bonusa.

Činjenica da je igrao gotovo sve utakmice, postao stalni član mlade i dobio poziv za A selekciju Srbije, lansirala ga je u sferu velikog interesovanja skauta. Kontinuitet od samo šest meseci doneo je i konkretne ponude, prvo Atalante, potom i Bolonje koja je bila ubedljivija, pa će mladi igrač karijeru nastaviti u Seriji A.

(Telegraf.rs)

Video: Na okupljanju nije bilo Saldanje i Meniga: Fudbaleri Partizana započinju zimske pripreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    11. januar 2024 | 13:31

    Ovo su več unapred potrosene pare, nece klub videti ni 100.000€ na kraju

  • GrobAr

    11. januar 2024 | 14:18

    Dok se prodaje mladost ekipe, lopovi trljaju ruke, slicno je i kod komsinice...

  • Rade

    11. januar 2024 | 13:10

    A najveći deo će da mazne Vazura i lopovi oko njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA