Vreme čitanja: oko 1 min.

Miljenik navijača novo lice u stručnom štabu Partizana: Duljaj vratio Marka Jovanovića!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni fudbaler protekle sedmice rešio da stavi tačku na igračku karijeru, ali posle poziva iz Humske uplovio u druge vode

  • 0
Marko Jovanović, FK Partizan Foto: MN Press/N.Parausic

Nekadašnji polaznik omladinske škole, potom prvotimac Partizana - Marko Jovanović. novi je član stručnog štaba Partizana, saznaje Telegraf. Posle nedavnog okončanja igračke karijere, Jovanović je dobio i prihvatio poziv trenera Igora Duljaja da mu se priključi u stručnom delu tima i polako započne "život posle fudbala", u klubu u kome je praktično odrastao i čije je boje branio u dva mandata.

Ideja se verovatno rodila još tokom jeseni, u susretu Železničara i Partizana, kada su Igor Duljaj i, u tom trenutku kapiten tima iz Pančeva, obavili kratak razgovor pre i posle utakmice, posle koga je trener crno-belih imao ideju da u budućnosti sarađuje sa nekim ko, kako je govorio, voli i oseća klub iz Humske na pravi način.

Kada se Jovanović protekle sedmice u tišini rastao sa Pančevcima, iako je možda imao krupne razloge da javno iznese šta se desilo, Duljaj ga je pozvao, potom ideju predstavio i čelnicima kluba, koji su takođe podržali i rado prihvatili da vrate bivšeg fudbalera i miljenika navijača u Humsku.

Rekosmo već, Jovanović je kompletan omladinski staž prošao u Partizanu, a kasnije je prekomadovan u prvi tim, sa kojim je osvojio četiri šampionske titule, četiti Kupa Srbije, igrao je sa crno-belima i u grupoj fazi Lige šampiona 2010. godine, kao i grupne faze Lige Evrope nekoliko puta.

Pored Partizana, u kome je odradio dva "mandata" kao prvotimac, branio je boje poljske Visle iz Krakova, Voždovca (takođe u dva navrata), izraleske Bnej Jehude iz Tel Aviva, grčke Larise, Borca iz Banjaluke i na posletku i pomenutog Železničara.

Dolaskom Jovanovića, svlačionica crno-belih, koja je počevši od trenera Duljaja, već prepuna fudbalera i članova stručnog štaba, osvedočenih partizanovaca, postaće još "tvrđe jezgro" onih koji klub iz Humske osećaju kao svoju kuću.

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Stojković Piksi osvojio Zlatnu loptu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA