≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizan pronašao bonusa u Kragujevcu: Miličić jača odbranu crno-belih!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miličić je bio na "oku" trenera Igora Duljaja i sportskog direktora Ivice Kralja još od prošlog leta

  • 3
Nikola Miličić Foto: MN Press/Marko Metlaš

Centralni defanzivac Nikola Miličić (19) jedan je od prioriteta Partizana u zimskom prelaznom roku i crno-beli su nadomak toga da realizuju transfer mladof fudbalera iz redova Radničkog 1923, saznaje Telegraf. Partizan će klubu iz Kragujevca platiti obeštećenje za igrača, ali će rešiti veliki problem dodatnog bonusa u odbrani posle odlaska Mihajla Ilića u Bolonju.

Miličić je bio na "oku" trenera Igora Duljaja i sportskog direktora Ivice Kralja još od prošlog leta, u mladom igraču su videli idealnu opciju za poslednju liniju tima gde je samo Mihajlo Ilić ispunjavao bezvezno bonus pravilo.

Međutim, crno-beli nisu jedini, "oko je bacio" i Čukarički, koji je čak i odreagovao, pokušao da potpiše Miličića u septembru, ali se dan pre dogovora i potpisivanja predugovora fudbaler povredio na prvenstvenoj utakmici sa Vojvodinom, posle koje je propustio jesenji deo sezone.

Sumnjalo se na najgore, na povredu ukrštenih ligamenta kolena, pa su "brđani" izašli iz priče, međutim, analize su pokazale da se radi o težem istezanju, pa Miličić nije morao na operaciju.

Ipak, u dogovoru sa klubom i agentom koji ga zastupa, nekadašnjim reprezentativcem Duškom Tošićem, odlučio je da produži pauzu kako bi ojačao donje ekstremitete, koji muskularno nisu pratili visinu i gornji deo tela.

Posle odrađene magnetne rezonance, koja je pokazala da je koleno "čisto", da nema nikakvih oštećenja, Miličić je više od dva meseca radio individualno na ispravljanju nedostataka, a onda se u priču odmah posle Božića ponovo uključio Partizan.

Nikola Miličić Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kontaktirani su Kragujevčani, kao i agent igrača Tošić, razmenjene informacije i potom načinjeni konkretni potezi u angažovanju fudbalera.

Miličić je sa fudbalom počeo u školi "Kiker", da bi od omladinske selekcije postao član Radničkog 1923, gde je imao značajnu ulogu i skrenuo pažnju skauta iz Evrope.

Svrstan na CIES listu najperspektivnih

Prekomandovan je u najjaču selekcoju Radničkog 1923 leta 2022. i odmah je dobio priliku da igra, a interesantno je da se početkom jeseni iste godine našao na listi 250 najperspektivnijih mladih fudbalera današnjice Fudbalske opservatorije (CIES) iz Švajcarske, poznate po brojnim zanimljivim statističkim istraživanjima. Istraživanje je rađeno na osnovu podataka iz 59 liga, a kao vrednosni parametar uzimana je prosečna minutaža igrača u poslednjih godinu dana, njihova uloga u timu i učinak na terenu.

Miličić je prema dobijenim rezultatima svrstan među 40 najvećih igračkih projekata u konkurenciji fudbalera rođenih 2004. godine i mlađih.

Otuda veliko interesovanje, veliki broj skauta (jedan od engleskih je bio u kontaktu sa trenerom Igorom Duljajem) koji su imali na oku Miličića, ali je priča pomalo stala kada se defanzivac povredio, što je Partizan na kraju i iskoristio.

Inače, radi se o igraču koji pokriva poziciju centralnog defanzivca, bolje se služi levom nogom, odlikuju ga brzina, odličan skok, ali i zrelost u igri nesrazmerna godinama.

U Humskoj ga vide kao nalsednika Mihajlu Iliću, koji je u transferu teškom 5.500.000 evra pojačao Bolonju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    13. januar 2024 | 14:02

    A vasu skolu nemate?

  • Kragujevčanin

    13. januar 2024 | 12:48

    E pa Peroviću ovako stoje stvari. Dečko ima trenutnu procenjenu vrednost na transfermarkt-u 750.000€. Letos je bila nešto preko milion evra koliko se secam. U top 3 je najbolja srpska beka za generaciju 04. Igra štopera i levog beka po potrebi, ume da pokrije i zadnjeg veznog. Računica je jasna, ostavi ga do kraja sezone, probaj da stigneš do polufinala kupa pa ga prodaj ako baš mora na leto za 5 miliona i procente nekom evropskom klubu. Kroz kup možemo u evropu čak. Novi Pazar nije nerealno da prodjemo u 1/4 finalu kod kuce. Znaci posle toga da nam se posreći u 1/2finalu i u evropi smo. Da nam se ne ponovi Filip Kostić i ista priča.

  • Igor Obrenovac

    13. januar 2024 | 16:04

    Sada kad imamo Miličića ja tu više ništa ne bih diro što se tiče odbrane. Ako su ga Kralj i Duljaj skautirali ne bi trebalo da bude problema, vrhunski su znalci. Zezam se ljudi da ne bude zabune. Teško nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA