≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Belić je igrač AZ Alkmara! Partizan i Čukarički dele 4.000.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miljenik navijača crno-belih karijeru nastavlja u Erediviziji

  • 27
Kristijan Belić Foto: Marko Jovanović

Drugi veliki transfer i sasvim dobar novac, posle Mihajla Ilića, Partizanu će u zimskom prelaznom roku doneti - Kristijan Belić. Kako smo i najavili, vezista crno-belih karijeru nastavlja u AZ Alkmaru, koji će za njega isplatiti obeštećenje od 4.000.000 evra, s tim da će klub iz Humske iznos na ravne časti podeliti sa Čukaričkim po pređašnjem dogovoru dva kluba.

To znači da će crno-beli od fudbalera inkasirati 2.000.000 evra, ali procente od dalje prodaje, što je sasvim solidan novac u odnosu na ulaganje. Jer, podsetimo, crno-beli su angažovali Belića gotovo "ispod radara" bez obeštećenja, uz procente od dalje prodaje i niko verovatno nije mogao ni da pretpostavi da će fudbaler koji ni na Banovom brdu nije imao minutažu toliko napredovati u Humskoj.

Kako bilo, Belić je svoj mandat u Partizanu odradio muški, pravdajući svaki sekund na terenu. Imao je epizodnu ulogu u kratkom mandatu Ilije Stolice, ali je u njemu nešto video Gordan Petrić ukazavši mu veliko poverenje i radeći sa njim na ispravljanju mana, koje su se mahom ticale žutih i crvenih kartona usled žestokog stila igre.

U tom smeru je nastavio i Igor Duljaj, pa je u prethodnoj polusezoni Belić postao nezamenljiv igrač u timu, privlačeći pažnju brojnih klubova.

AZ Alkmar ga je pratio mesecima, procenio da je fudbaler koji može da pomogne u Erediviziji i odmah po okončanju sezone sve je vrlo brzo dogovoreno, jer je i sam Belić prihvatio uslove holandskog kluba.

Kristijan Belić je za Partizan odigrao 55 mečeva u svim takmičenjima, postigao tri gola i upisao sedam asistencija, a u Holandiju odlazi kao miljenik navijača zbog srčanosti koju je pokazivao braneći boje kluba iz Humske.

(Telegraf.rs)

Video: Belić dao gol, ali to duguje Nikoliću: Kakav potez napadača Partizana s puštanjem lopte kroz noge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    13. januar 2024 | 17:04

    Kad nas pitaju sto bojkotujemo, evo zasto. Prodaju sve bitne igracima u momentima kada si prvi na tabeli, boris se za titulu. Sramota

  • Zlatko Psihopata

    13. januar 2024 | 17:15

    Ovo je takav šamar "stručnjaku" Piksiju koji ga nije prepoznao. Ima li taj čovjek stida? Stidi li se svoje diplome?

  • Алекса

    13. januar 2024 | 17:39

    Немој случајно милоја најсрећнијег човека на свету да намучи да узме доминантно титулу..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA