≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leverkuzen nastavio da pobeđuje, Keln sve dublje tone

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Farmaceuti" drže prvo mesto

  • 0
Ćabi Alonso Foto: Tanjug.rs/AP

Odigrano je šest utakmica u okviru 17. kola Bundeslige. Prilično neefikasno kolo obeležile su pobede Leverkuzena, Ajntrahta i Dortmunda  dok je čak tri duela završeno nerešenim ishodom.

Leverkuzen je nastavio sa dobrim igrama, ali su do pobede došli tek u nadoknadi vremena. "Farmaceuti" nisu uspevali da probiju zadnju liniju domaćina, dok  fudbaleri Augzburga nisu ni napadali.

Isplatila se ofanziva izabranicima Ćabi Alonsa i to u 94. minutu kada je gol vredan tri boda postigao Palasios. Leverkuzen je zadržao prvo mesto na tabeli i sada ima četiri boda prednosti u odnosu na Bajern, koji ima i utakmicu više.

U derbiju kola, Ajntraht je kao gost savladao Lajpcig rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Knauf u 7. minutu susreta, a to je praktično bio i jedini šut u okvir gola gostujuće ekipe. Lajpcig je do kraja susreta intenzivirao napade, imao više od igre, ali se rezultat nije promenio.

Keln je nastavio da tone, i svi su izgledi da će se naredne sezone takmičiti u "Cvajti". Na domaćem terenu dočekali su Hajdenhajm, pobeda je bila imperativ, ali nisu uspeli da trijumfuju.

Poveli su "jarčevi" u 29. minutu preko Zelkea, ali je u 55. minutu Bek pogodio za konačnih 1:1.

Duel između Majnca i Volfsburga završen je identičnim rezultatom, dok na meču između Frajburga i Union Berlina nije bilo golova.

U poslednjem meču dana, Dortmund je kao gost savladao Darmštat sa 3:0. Golove za "milionere" postigli su Julijan Brant u 24., Rojs u 77. da bi konačan rezultat postavio Mukoko u nadoknadi vremena.

Dortmund sada zauzima petu poziciju sa 30 bodova, dok je Darmštat na poslednjem mestu sa svega 10 bodova.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA