≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saga Embape se nastavlja, ističe navodni ultimatum Reala: "Postoje brojne glasine i laži..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta će se na kraju desiti verovatno ne zna ni sam napadač

  • 1
Kilijan Embape, FK PSŽ Foto: Tanjug / AP

Naizgled obična nedelja u fudbalskom svetu tokom koje je Real u Superkupu Španije pobedom protiv Barselone 4:1 podigao pehar, dok je Pari Sen Žermen savladao Lans sa 2:0 ipak je mogla da donese rasplet u vezi situacije oko Kilijana Embapea. Makar je navodni datum bio zakazan upravo za dan kasnije.

Kao bomba je odjeknula pre sedam dana informacija o odlasku Francuza na leto u redove Galaktikosa, međutim spekulacije je demantovao tim oko fudbalera, dok se napadač sam nije konkretno oglašavao tim povodom. Poznato je da mu ističe ugovor na kraju kampanje i da bi Parižani mogli da ostanu bez novca, posebno jer su pregovori oko novog ugovora propali.

Posle pomenutog slavlja aktuelnog šampiona Francuske na stadionu "Bolari Delelis" i gola i asitencije Embapea, trener ekipe Luis Enrike nije bio naročito voljan da priča o situaciji vezanoj za napadača. Mada je na ozbiljan način pecnuo sve "insajdere".

- Da li znate koliko sam ja dugo deo evropskog elitnog fudbala? Pet godina sam igrao za Real Madrid, a potom osam za Barselonu. Šest godina sam proveo u Barseloni kao trener, a onda sam trenirao Romu, Seltu i reprezentaciju Španije. Igrao sam i za Sporting iz Hihona. Rođen sam u svlačionici u kojoj su se uvek komentarisali pojedinci. Postoje brojne glasine i laži o Mbapeu. Navikao sam na to, nisam zainteresovan. Ne tiču me se te informacije - izjavio je Luis Enrike.

Embape je član PSŽ-a od 2018. godine kada je Monako na njegovom odlasku zaradio 180 miliona evra. Od tada je za trenutnog rekordera po broju titula na 285 mečeva dao 238 golova uz osvojivši pet titula, tri Kupa, dva Liga kupa i tri Superkupa. Sa Francuskom je postao šampion sveta 2018. i osvajač Lige nacija 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki Embape priredio rođendasko iznenađenje za Fejsinog sina: Kad ti idol iz snova pošalje poklon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real

    15. januar 2024 | 15:46

    Ima strsnu ekipu i bez ovog lika da je dobar jeste al kad nece nemora real dosad nikog nije molio i ceko ovoliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA