Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Leonard Ovusu stiže u Partizan!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli dogovorili transfer defanivnog veznog iz norveškog Oda

  • 4
Leonard Ovusu Foto: Profimedia

Defanzivni vezista - Leonard Ovusu (26) biće četvrto pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, posle angažovanja Nikole Miličića, Denila Kastilja i golmana Miloša Krunića, saznaje Telegraf. Fudbaler iz Gane, stiže u Humsku kao slobodan fudbaler, pošto mu je istekao ugovor u norveškom Odu, gde je u minuloj sezoni proglašen za najboljeg igrača pomenutog tima u izboru navijača.

Upravo činjenica da je slobodan na tržištu, kao i brojna interesovanja, mahom iz tog dela sveta, iz Skandinavije, Turske, ali i sa Bliskog istoka, odložili su Ovusuov produžetak ugovora sa Odom, a u tom "vakumu" Partizan je dobio preporuku i reagovao uvidevši da je fudbaler iz Gane profil igrača koji su uklapa u želje i viziju trenera Igora Duljaja. Tim pre što je ekipu napustio Kristijan Belić i preselio se u holandski AZ Alkmar, čiji stil igre je vrlo sličan igraču iz Gane.

Crno-beli su odmah reagovali, trener Igor Duljaj, sportski direktor Ivica Kralj i generalni direktor Miloš Vazura, prvo su preko posrednika stupili u kontakt sa agentom igrača, pa i sa samim Ovusuom predstavljajući mu ideju o budućnosti u Humskoj, koja mu se očito dopala. Na koncu, kada je posle kraćih pregovora ustanovljena plata, fudbaler je sinoć kasno pozitivno odgovorio na poziv i prihvatio uslove koji su mu ponuđeni.

Na taj način jesenja ideja i namera Partizana da pojača vezni red sa još jednim klasičnim zadnjim veznim dobila je potvrdu u poslovnim potezima zimskog prelaznog roka, pogotovo zbog činjenice da su crno-beli, usled izlaznih transfera, jednostavno morali brzo da reše neke od pozicija.

Gana, Izrael, pa MLS...

Leonard Ovusu je rođen u Gani, tačnije u Akri, gde je i počeo sa fudbalom, u ekipi Drims, odakle je prešao u redove izraelskog Ašdoda. Obreo se potom u kanadskom Vankuveru, koji je za njega, posle prvobitme pozajmice, isplatio 1.000.000 evra obeštećenja Izraelcima.

Tri godine je branio boje pomenutog kluba u MLS, da bi u martu 2023. potpisao za Od i za nekoliko meseci postao miljenik navijača i najbolji igrač pomenute ekipe.

Što se igračkih karakteristika tiče, rekosmo već da se radi o klasičnoj "šestici", sa velikim radijusom kretanja i sjajnim fizičkim karakteristikama. Ovusu je fudbaler koji je, pre svega, osigurač ispred odbrame, igra jednostavno i brzo, izrazito je snažan u duelu, siguran u pasu...

Crno-belima bi trebalo da pruži sigurnost, brzinu i veliku dozu agresivnosti u manevru, a dolazak fudbalera i zvaničan potpis ugovora se očekuje do kraja tekuće, najkasnije početkom sedmice!

(Telegraf.rs)

Video: Na okupljanju nije bilo Saldanje i Meniga: Fudbaleri Partizana započinju zimske pripreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојан

    17. januar 2024 | 10:04

    Уместо бекова који су нам много потребнији,доводе се везни играчи.Не због одласка Белића,већ због тоталног избацивања Натха из тима.Паметном доста.

  • Skorpion

    17. januar 2024 | 10:37

    Cini se da je Vazura odlucio da na prolece igra zatvorenu varijantu sa cetiri zadnja vezna, Scekic, Kanute, Ovusu i ovaj sto je stigao pre Ovusua ne znam mu ime.

  • punisher

    17. januar 2024 | 13:49

    Ovaj stariji i od Kange!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA