≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fijasko Partizanovog talenta na pregovorima u Italiji: Popovićev otac tražio klubovima 2.000.000€ za potpis

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tržište na "čizmi" zatvoreno za igrača kome se predviđala svetla budućnost

  • 28
Matija Popović Foto: MN Press / Ivica Veselinov

U trenutku kada je obelodanjena vest da talentovani Matija Popović napušta Partizan, pošto je odbio da potpiše profesionalni ugovor, na klub iz Humske "sipano" je drvlje i kamenje što je momak koji u tom momentu nije bio ni punoletan napušta crno-bele. Nekoliko meseci kasnije iz Italije stiže informacija da je tamošnje tržište do daljnjeg "zatvoreno" za vezistu zbog nerealnih zahteva u pregovorima.

Konkretno, poslednja informacija stiže iz Bolonje, gde su zastupnici Popovića tražili samo za potpis bonus od 2.000.000 evra, što je za igrača koji nema sekunde seniorskog fudbala, niti takmičarski meč skoro deset meseci priča u domenu naučne fantastike.

Pre toga od Popovića su odustali Milan, gde se samoinicijativno pojavio na pregovorima, Juventus, Napoli i na koncu Bolonja, koja nema nameru da ispunjava hirove.

Pre nego što je i kročio na "čizmu", Popović je imao kontakte sa Borusijom iz Dortmunda, PSŽ, Barselonom čiji čelnici "La Masije" su čak doputovali u Beograd, i još mnogo drugi, ali je otac mladog igrača očito upao u "vrzino kolo" iz koga ne može jasno da sagleda okolnosti.

Podsetimo, Partizan je prošlog leta pokušao da ubedi Popovića da ostane u Humskoj, potpiše profesionalni ugovor i pravilno se razvija. Ponuđeni su mu i najbolji finansijski uslovi koje većina dece iz škole može samo da sanja (plata od 10.000 evra mesečno), ali je, otkrili su tada crno-beli, otac igrača tražio i 50 odsto od dalje prodaje svog sina, posle čega je vezista izopšten sa pregleda prvog tima, vraćen u kadetsku selekciju, gde je radio mino tima i do punoletstva nije više kročio na teren.

(Z. Ivković)

Video: "Mnogi su se sladili krizom, voleo bih da svi timovi imaju takvih problema": Nikolić pecnuo rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    17. januar 2024 | 11:36

    Sada moze da igra sa tatom na male golove.

  • Bokica

    17. januar 2024 | 11:46

    Najveci neprijatelji dece su RODITELJI!

  • Bojan

    17. januar 2024 | 11:44

    Megalomani, koji uništavaju decu. Zato je fudbal izgubio draž. A ti roditelji prodaju decu kao roblje. Sramota. Zato taj mali neće ni uspeti u fudbalu, pa neka se zahvali roditeljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA