≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo: Leonard Ovusu je fudbaler Partizana!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Defanzivni vezista iz Gane pojačaće konkurenciju u manevru...

  • 3
Ovusu Foto: Profimedia

Najavili smo dolazak Leonarda Ovusua (26) u Partizan, a sada angažman četvrtog pojačanja tima iz Humske dobija i zvaničnu potvrdu. Defanzivni vezista iz Gane stiže među crno-bele kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na tri godine.

Još tokom jeseni crno-beli su napravili plan o angažovanju još jednog fudbalera u veznom redu, ali sa izrazito defanzivnim karakteristikama, jer nisu bili zadovoljni onim što dobijaju od igrača iz postojećeg kadra.

Uz to je transfer Kristijana Belića već tada bio opcija, pošto Partizan u ovoj sezoni ne igra evropska takmičenja i novac za funkconisanje kluba je naprosto bio neophodan.

Kada je bilo jasno da će AZ Alkmar pazariti miljenika navijača, crno-beli su samo "aktivirali", odnosno ubrzali pregovore sa Leonardom Ovusuom, koga su još ranije targetirali kao potencijalnu zamenu.

Nije dugo trajalo, sam fudbaler kome je istekao ugovor sa norveškim Odoom bio je zainteresovan da dođe u Partizan i preostalo je samo da se dogovore lična primanja fudbalera kako bi se posao priveo kraju.

To se dogodilo u utorak uveče, dok je u sredu i na "papiru" ceo dogovor verifikovan i potvrđen, te nije bilo nikakve prepreke u dogovoru dve strane. Fudbaler će se u najkraćem mogućem roku prvo pojaviti u Beogradu, na obaveznim lekarskim pregledima, a potom će se priključiti novim saigračima na Kipru.

Od Gane do Srbije

Leonard Ovusu je rođen u Gani, tačnije u Akri, gde je i počeo sa fudbalom, u ekipi Drims, odakle je prešao u redove izraelskog Ašdoda. Obreo se potom u kanadskom Vankuveru, koji je za njega, posle prvobitme pozajmice, isplatio 1.000.000 evra obeštećenja Izraelcima.

Tri godine je branio boje pomenutog kluba u MLS, da bi u martu 2023. potpisao za Ods i za nekoliko meseci postao miljenik navijača i najbolji igrač pomenute ekipe.

(Z.  Ivković)

Video: Zimske pripreme crveno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA