≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

SAZNAJEMO: Partizan prodao krilo u Tursku, Kvinsi Menig prešao u Konjaspor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraj dvoipogodišnje sage Holandjanina u Humskoj

  • 10
Kvinsi Menig Foto: Marko Jovanović

Krilni napadač Partizana Kvinsi Menig karijeru nastavlja u Turskoj, tačnije u ekipi Konjespor, saznaje Telegraf! Crno-beli će na ime obeštećenja inkasirati 400.000 evra, a fudbaler već sutra putuje u novi klub na potpisivanje ugovora.

Partizan je juče tokom dana dobio poziv Konje, koju je nedavmo preuzeo bivši golman crno-belih Fahrudin Omerović, a već u toku današnjeg dana došlo je do konkretnih pregovora, koji su uspešno okončani, iako fudbaler isprva nije bio siguran da li želi u Tursku.

Na kraju je pristao, te će.ubuduĉe nositi dres pomenutog kluba, koji se u ovom trenutku nalazi u opasnoj zoni tamošnje Superlige.

Za prethodne dve pune sezone i treću koju je trenutno započeo, Kvinsi Menig je za Partizan odigrao 99 utakmica u svim takmičenjima, postigao 22 gola i upisao 22 asistencije. Statistički solidno, igrački – diskutabilno, jer utisak je da je Holanđanin ostao nedorečen.

Najbolje igre je pružao u mandatu Aleksandra Stanojevića, posebno u prvoj polusezoni kada je imao odličnu statistiku spram broja mečeva, ali je i tada bilo jasno da se radi o fudbaleru koji nema konstantnost, koga prate velike oscilacije i glas da je igrač za “male utakmice”, koje je umeo da reši potezom, dok se sa jačim rivalima po pravilu nije video na terenu.

Uz navedeno, Meniga je od početka pratila taktička nedisciplina (koju je istina Stanojević uspevao da kontroliše svojim metodama rada), isključivo napadačka orjentisanost sa potpunim defanzivnim nemarom, što u modernom fudbalu može da prođe samo u ligama poput naše, gde se timovi protiv Partizana mahom brane, često bez tranzicije.

Kada bi na drugoj strani bio jači rival, koji koristi bekove u napadu, patili bi Partizan, Menig, a najviše defanzivac koji mu je “čuvao leđa”. Slobodan Urošević je u dve sezone uspevao da “zakrpi rupe” zbog svojih fizičkih sposobnosti, dok njegov naslednik Nikola Antić od početka tekuće sezone to naprosto ne uspeva, pa trpi i plaća ceh ceo tim. Na kraju, transfer je došao u pravi čas, kao spas za sve tri strane.

(Z. Ivković)

Video: Frka na klupi Partizana: Menig poludeo jer je Duljaj povukao izmenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoksna

    17. januar 2024 | 16:35

    Srećno Kvinsi,mnogo si mi išao na živce!

  • Papilon

    17. januar 2024 | 17:01

    Ovi iz Konje uzimaju sav skart iz partizana.

  • Dabovski

    17. januar 2024 | 17:51

    Da su pametni pa da kupe Mihajla Banjca ili Luku Ilića za sredinu za špica dovesti mladog Brazilaca Mateusao iz Al Ahli Dubai i još jednog štopera!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA