≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

GOTOVO: Partizan i Šahtjor parafirali, Kastiljo na Kipru početkom sledeće sedmice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli i ukrajinski velikan postigli i potpisali dogovor o dolasku Ekvadorca u Beograd

  • 5
Denil Kastiljo, FK Šahtjor Foto: Vitalii Kliuiev / imago sportfotodienst / Profimedia

Najavili smo da su Partizan i Šahtjor iz Donjecka nadomak dogovora u vezi sa pozajmicom defanzivnog veziste Denila Kastilja (19) i taj dogovor je dobio potvrdu u vidu zvaničnog potpisivanja ugovora dva kluba. Po njemu će fudbaler u narednih godinu dana nositi crno-beli dres pojačavajući konkurenciju u veznom redu, a saigračima će se priključiti na Kipru pošto doputuje iz rodnog Ekvadora, gde se trenutno nalazi, najverovatnije 20. januara.

Kastiljo je imao mogućnost da ode u Švajcarsku ili Belgiju, medjutim, tada je proradila veza Igor Duljaj-Darijo Srna, te je sportski direktor ukrajinskoh velikana i dugogodišnji saigrač i prijatelj trenera Partizana "skrenuo" igrača ka Beogradu.

U ponedeljak je Srnu kontaktirao i sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, kada je utanačen i konačni dogovor, pa nije više postojala nijedna prepreka u angažovanju mladog igrača.

Kastiljo će u Partizanu imati zadatake u veznom redu, najpre da zameni Kristijana Belića, pošto nije klasičan zadnji vezni, već "osmica" sa dobrom tehnikom, velikim radijusom kretanja i intenzitetom u igri, što će i Igoru Duljaju doneti veću mogućnost kombinovanja.

Po dogovoru klubova, deo fudbalerove zarade, koja je u Šajtjoru srazmerna majmladjim igračima u Partizanu (oko 10.000 evra), preuzeće crno-beli, a deo će ostati obaveza ukrajinskog velikana.

(Z. Ivković)

Video: Na okupljanju nije bilo Saldanje i Meniga: Fudbaleri Partizana započinju zimske pripreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA