≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan otputovao na Kipar: Crno-beli bruse formu za proleće

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tim iz Humske, kao retko kada u protekloj deceniji, skoro završio prelazni rok i kompletan dočekuje drugu fazu rada

  • 0
PARTIZAN 18.4. SELIDBA NA KIPAR Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana otputovali danas su u popodnevnim časovima, posle sedam dana rada u svom sportskom centru u Zemunu, na Kipar, gde će do 2. februara odraditi drugu fazu priprema. Crno-beli u ovom trenutku imaju i dva ugovorena kontrolna meča, s tim da će taj spisak verovatno biti proširen za još dve utakmice i to na licu mesta, usled okolnosti promene plana priprema, koje su zadesile sve srpske klubove.

Konkretno, Partizan će se u subotu 20. januara sastati sa Mladošću iz Lučana i taj meč počinje od 18.30 časova, uz direktan prenos na Areni sport Premium, a siguran je takođe i duel sa bugarskom Vratsom iz Boteva, koji se igra 28. januara od 16 časova. Crno-beli će u međuvremenu organizovati kontrolne utakmice za 24. januar i 1. februar, jer situacija sa rivalima na Kipru, za razliku od Turske, nije nimalo jednostavna.

Kako bilo, Partizan je u zimskoj pauzi nastavio sa rekonstrukcijom tima, koja je i ovoga puta bila prilično obimna i verovatno još nije okončana.

Crno-beli su odmah posle praznika postali veoma aktivni na tržištu, te su u tri dana prodali Mihajla Ilića u Bolonju za odličnih 5.500.000 evra, potom i Kristijana Belića AZ Alkmaru za 4.000.000 evra, s tim da će pomenutu sumu deliti sa Čukaričkim. Na pragu su da inkasiraju i određenu svotu novca, oko 400.000 evra od prelaska Kvinsija Meniga u Konjuspor, a u međuvremenu su dodatno rasteretili kadar dogovorima sa Andrijom Pavlovićem i Danilom Pantićem, dok je mladi Mihajlo Petković poslat na pozajmicu u Novi Pazar.

Nije isključeno da klub iz Humske do kraja prelaznog roka proda još nekoga od starosedelaca u timu, a misli se na igrače koji su u Partizanu duži period i trenutno nisu u prvom planu.

Ekspresan prelazni rok

Sve navedeno je sportski sektor, u saradnji sa stručnim štabom i klubom, već "zatvorio" ulaznim transferima, u kojima se klub potrudio da ekspresno angažuje nove igrače. Prvo je potpisan štoper Radničkog 1923 - Nikola Miličić (19), za koga je Partizan isplatio Kraguječvačima obeštećenje od 500.000 evra i procente, zatim i golman Miloš Krunić kao slobodan agent. A, potom su u dva dana rešene dve pozicije u veznom redu. Klasičan zadnji vezni - Leonard Ovusu (26), koji posle isteka ugovora sa norveškim Odom dolazi kao slobodan igrač, kao i Denil Kastiljo (19), "osmica" Šahtjora iz Donjecka, koju su crno-beli pozajmili do sledećeg januara.

Dvojica pomenutih igrača će se priključiti timu početkom sledeće sedmice, dok će Mateus Saldanja, koji je od stručnog štaba, dobio nekoliko dana duži odmor, već u subotu 20. januara biti uz ekipu na Kipru.

Ostalo je još da se popuni pozicija krilnog napadača, posle odlaska Meniga i Partizan je uveliko na tržištu sa nekoliko potencijalnih meta koje bi mogle da pojačaju sastav Igora Duljaja na proleće.

Ovoga puta u sastavu Partizana neće biti previše momaka koji su direktno prekomandovani iz omladinske škole zbog činjenice da omladinci crno-belih na proleće igraju drugu fazu Lige šampiona, gde će se sastati sa jakom ekipom Brage.

Otuda su u najjaču selekciju, pored momaka koji su duže u timu (Baždar, Stjepanović, Jevremović, Trifunović, Mirčetić) pozvani napadač Dušan Jovanović, koji je još krajem jeseni prekomandovan i debitovao je za prvi tim, kao i desni bek Milan Roganović, odnosno vezista Mihajlo Petrović.

Sve u svemu, crno-beli u dobrom raspoloženju nastavljaju rad u toplijim krajevima, pripremajući se za izazove koji ih očekuju u prolećnom delu sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Na okupljanju nije bilo Saldanje i Meniga: Fudbaleri Partizana započinju zimske pripreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA