Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekadašnji trener Partizana otkrio: " Pred jedan Mundijal sam imao poziv čelnika vašeg saveza..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uvek Srbija ima kvalitetne igrače"

  • 1
Avram Grant, FK Partizan Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije je remijem protiv Bugarske 2:2 obezbedila plasman na prvenstvo Starog kontinenta posle 24 godine. Orlovi se na pomenutom prvenstvu nalaze u grupi sa Danskom, Engleskom i Slovenijom.

Mnogi fudbalski stručnjaci vide u našoj selekciji veliki potencijal, te navode da bi izabranici Dragana Stojkovića mogli da budu prijatno iznenađenje turnira. Jedan od njih je i Avram Grant, nekadašnji trener Partizana.

On je gostujući u Partizanovom podkastu naveo da Srbija ima kvalitetne igrače, te da je primetan i duh zajedništva.

- Uvek Srbija ima kvalitetne igrače. Zašto bi, na primer, Hrvatska mogla da ostvari uspeh, a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Poseduje ogroman potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može. Potrebno je da igra kao tim. Duh zajedništva je primetan, a na osnovu onoga što pamtim momci su baš posvećeni selekciji - rekao je izraelski stručnjak.

Tokom karijere je vodio brojne klubove, a istakao se na klupi Čelsija kada je "plavce" doveo do finala Lige šampiona 2008. godine. Pomenuti strateg je u karijeri trenira i reprezentacije gane i Zambije, a u Partizanovom podkastu je naveo da je pre izvesnog vremena dobio i poziv našeg saveza kako bi preuzeo reprezentaciju Srbije.

Iz njegove izjave naslućuje se da mu je posao selektora ponuđen pre Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

- Pred jedan Mundijal sam imao poziv čelnika vašeg saveza. Tad sam i rekao da želim da dođem, jer sam bio siguran da momci mogu daleko. Morate da formirate grupu tako da postigne više nego pojedinci. Nema šanse da će Hrvatska uspeti, a Srbija ne. Samo mora da se proveri šta je dosad rađeno pogrešno, a šta bi moglo bolje - rekao je Avram Grant.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA