≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spektakl u Africi: Gana dva puta ispuštala vođstvo protiv Salahovog Egipta, Nigerija iznenadila domaćina

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraso i Bukari bez celog plena

  • 0
Mohamed Kudus, reprezentacija Gane Foto: Tanjug / AP

Polako smo zagazili u drugo kolo grupne faze Afričkog kupa nacija utakmicama u A i delom B grupi. Egipat i Gana su u kasnijem terminu odigrali meč bez pobednika 2:2, pa je selekcija za koju nastupa Osman Bukari sada u teškom položaju.

Nije okršaj obilovao šansama i definitivno najbolji pojedinac Mohamed Kudus je svoju partiju krunisao sa dva gola. Najpre u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, zatim i u 71. minutu, ali je rival dva puta dolazio do poravnanja.

Omar Marmuš je u 69. pogodio za 1:1, dok je 2:2 dfoneo Mostafa Mohamed u 74. Jedinu pravu priliku osim pogodaka faktički je propustio Kudus početkom drugog poluvremena. Bukari je na terenu bio od 73. minuta.

Zelenortska Republika je najviše profitirala ovim rezultatom pošto bi eventualnim slavljem protiv Mozambika prošla dalje.

Standings provided by Sofascore
U grupi A Obala Slonovače je izgubila od Nigerije pred 50 hiljada uglavnom domaćih navijača. Žan-Filip Kraso ništa nije uspeo da učini za 84. minuta, a trenutak odluke desio se u 55. nakon pada Viktora Osimena u kaznenom prostoru i penala koji je u gol pretvorio Vilijam Trust-Ekong.

U istoj grupi Ekvatorijalna Gvineja je pobedila Gvineju Bisao sa 4:2 het-trikom Emilija Ensuea. Žozete Miranda se takođe upisao u listu strelaca, dok je pored auto-gola Orozka, rival slavio pogodak i Ze Turba.

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Zvezda povela u 23. minutu, strelac Kraso

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA