≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mihajlo Ilić zvanično napustio Partizan i pojačao Bolonju: "Ovo je ostvarenje još jednog sna"

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Pratim Seriju A i radujem se što ću moći da učim, napredujem i da svojim partijama pokažem zašto je moj Partizan veliki klub."

  • 0
Mihajlo Ilić Foto: FK Partizan

Mihajlo Ilić je od četvrtka i zvanično postao fudbaler Bolonje u transferu koji je napunio kasu Partizana. Dete kluba je odlučilo da se oproba u jednoj od najjačih liga sveta, a u izjavi za klupski sajt otkrio je da je to za njega ispunjenje sna.

- Koliko god da je teško, jer sam kao dete došao u Partizan, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i ostvarenje još jednog fudbalskog sna. Pratim Seriju A i radujem se što ću moći da učim, napredujem i da svojim partijama pokažem zašto je moj Partizan veliki klub. Zahvaljujem se svima u Partizanu, upravi i šefu Duljaju što su mi ovim transferom omogućili da napravim korak više u svojoj karijeri - kaže Ilić i dodaje:

- Nakon dve prelepe godine u prvom timu i šest godina u omladinskoj školi, došao je dan da odem u neki, možda trenutno, bolji klub, i da se oprobam u boljim liga. Došao sam da se pozdravim sa igračima sa kojima sam jeo, delio svlačionicu, spavao i delio lepe, ali i loše trenutke. Došao sam i da se pozdravim i sa Teleoptikom, i sa ljudima koji su ovde zaposleni, jer sve to veže neke lepe uspomene. Očekivao sam da će doći taj dan, ali sve se previše brzo izdešavalo – u dan ili dva. Već sutra putujem i krećem u novu sredinu, novi početak. Sigurno je da će mi ovde svi nedostajati – saigrači, stručni štab, Teleoptik, ali fudbal je takav i moramo da se priviknemo.

Dotakao se Ilić i samog transfera.

- Bile su razne priče i u toku polusezone, ali to mene nije uzrujavalo. Ja sam bio u Partizanu i ništa sem utakmica me nije zanimalo. Bilo je tu par poziva od strane raznih klubova i menadžera... Otišao sam na pauzu i bio sa svojima. Dan nakon Božića, pozvao me moj agent i saopštio mi da se pregovori nastavljaju za dva dana (od tog dana) u Italiji i da on ide tamo, da će najverovatnije do kraja te nedelje sve biti završeno. Mi smo u sredu ovde imali okupljanje, a u četvrtak se već sve znalo. Ja sam priželjkivao, i mislio sam da će to kad tad doći, ali smatrao sam da ima vremena. Odjednom je to došlo, i u glavi sam imao milon misli o tome kako ću se snaći, ali živ se čovek na sve navikne. Idem tamo da pokažem najboljeg sebe, da opravdam ovaj klub koji je mene podigao. Jedva čekam da vidim gde sam.Mihajlo smatra

Mihajlo smatra da je to trenutno najbolja liga za njega.

- Pratim fudbal, i Lige „petice“, ali u poslednje vreme sam počeo baš da gledam i Seriju A. Deluje mi da je to trenutno najbolja liga za mene (u smislu prilagođavanja i stila igre), ali videćemo pravo stanje kada stignem tamo. Nisam se čuo ni sa kim. Blekija sam video na aerodromu tokom praznika, ali tada ništa nisam znao.

Mladi štoper je imao i poruku za navijače.

- Pre svega zahvalnost svim pravim navijačima koji su bili uz nas u svim danima - i kada je bilo teško u prethodne dve godine koje nisu bile sjajne (nije bilo titula). Verovatno sve to mora da se prođe... Zahvalio bih se i saigračima, i navijačima! Žao mi je što dolazi taj dan kada se rastajemo, ali je sigurno da ćemo se ponovo sresti!

Kompletan intervju možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan gol Partizana u sudijskoj nadoknadi za pobedu nad Čukaričkim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA