≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borusija pregazila davljenika, do skoro zaboravljeni napadač zasijao sa dva gola

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frajburg slavio u drami, Darmštat upisao zlata vredan bod

  • 0
Borusija Dortmund Foto; Tanjug / AP

Tradcionalno subotnje popodne donelo nam je pet mečeva Bundeslige u kojima nije bilo većih iznenađenja. Centralni susret na "Rajn Energi" stadionu pripao je Borusiji Dortmund.

"Milioneri" su slavili sa čak 4:0 i pored toga što davljenik nije odigrao loš meč, ali nije ni koristio prilike koje su im se ukazivale.

Donijel Malen u poslednje vreme opravdava poverenje Edin Terzića, pa je tako i sada sa dva gola zapečatio sudbinu tek sedamnaeste ekipe u Nemačkoj. Pogodio je u 12. i 61. minutu, dok je između njegovih golova precizan bio i Niklas Fulkrug.

Donijel Malen, Borusija Dortmund Foto: Tanjug / AP

Početkom drugog poluvremna Majna i Tilman su imali ogromne prilike za izjednačenje, a kada to već nisu učinili usledila je kazna, na kraju i četvrti gol Jusufe Mukoka.

Frajburg je u drami ispustio dva gola prednosti protiv Hofenhajma, ali je u 85. minutu golom Rolanda Salaja osvojio čitav plen - 3:2. Lukas Holer i Vinćenco Grifo su takođe bili upisani u listu strelaca domaćina, dok je sa suprotne strane gol Vuta Veghorsta potvrdio i Maksimilian Bajer.

Poslednjeplasirani Darmštat nije prošao kao Hofenhajm pošto je dupli minus pretvorio u bod protiv Ajntrahta - 2:2. Nils Enkunku i Ansgar Knauf su zabrinuli domaće pristalice, ali je ali je Julian Justvan najpre smanjio zaostatak, da bi u četvrtom minutu nadoknade Kristof Klarer pokrenuo erupciju na "Merku".

Do boda su došli i Hajdenhajm i Volfsburg (1:1), dok je početak drugog poluvremena meča Bohum - Štutgart kasnio zbog bezbedonosnih problema.

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA