Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda objavila dva velika potpisa u danu: Igrači iz "Elitne grupe" parafirali ugovore sa crveno-belima

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Talentovani fudbaleri rođeni su 2008. godine

  • 0
FK Crvena Zvezda, Aleksa Damjanović i Aleksa Petrović Foto: crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda nastavlja da promoviše mlade igrače. Nakon Lučića, Mijatovića, Nedeljkovića, braće Mituljikić, uprava kluba iz Ljutice Bogdana potpisala je ugovore sa dvojicom fudbalera i tako im stavila do znanja da sa na njih ozbiljno računa u budućnosti.

Reč je o Aleksi Damjanoviću i Aleksi Petroviću, fudbalerima rođenim 2008. godine, koji su potpisali prve profesionalne ugovore. Takođe, njih dvojica su i pripadnici Zvezdine "Elitne grupe".

Ugovore su potpisali u prisustvu direktora Omladinske škole Nikole Jelića. On je naveo da je ovo veliki dan za Zvezdinu akademiju, te da se radi o dva izrazito talentovana napadača.

- Veliki dan za našu akademiju, jer su dva talentovana dečaka koji su najbolji strelci kadeta, odnosno mlađih kadeta potpisali profesionalni ugovor. Čestitam roditeljima, a za dečake će ovo biti podstrek da rade još više. Damjanović je ponikao u Zvezdi, dugo je već tu i jedan je od najtalentovanijih u školi, dok smo Petrovića doveli iz Apolona, koji je naš regionalni centar. Pratili smo ga nekoliko godina, kao i njegovog starijeg brata Andreja, i obojicu smo uspeli da dovedemo. Ovo su igrači koji u perspektivi mogu da pokažu potencijal u prvom timu i nastave stopama Joveljića, Lazetića i Mijatovića. Talenat nije sporan, ali je pred njima dug put i još mnogo rada - rekao je Jelić za klupski sajt.

Aleksa Damjanović je najbolji strelac kadetske selekcije sa devet postignutih golova, a vredi napomenuti i da je najmlađi član u toj ekipi crveno-belih.

- Presrećan sam zbog ugovora. Zaista mi je ovo motivacija da radim više, te da na proleće budem još bolji i efikasniji. Volim da postižem golove, to mi je primarni zadatak, ali je cilj da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi Srbije - rekao je Damjanović.

Sa druge strane, Aleksa Petrović je do sada postigao 18 golova u selekciji mlađih kadeta.

- Utisci su prelepi, jer čitavog života maštam o Crvenoj zvezdi. Biće mi ovo podstrek za dalji rad. Nadam se da je ispred mene još bolje i efikasnije proleće, ali se slažem da je ključ u tome da kao tim postignemo rezultat i osvojimo prvenstvo mlađih kadeta - rekao je Petrović.

(Telegraf.rs)

Video: Zimske pripreme crveno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA