Vreme čitanja: oko 2 min.

Dioni pričao za zvanični sajt Lige 2 i pomenuo Zvezdu: “Bio sam sprečen da igram iz različitih razloga”

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odigrao svega 17 utakmica...

  • 1
Loi Dioni Foto: MN Press

Kada je u leto 2021. godine na Marakanu iz Anžea stigao Loi Dioni, navijači Crvene zvezde imali su visoka očekivanja. Ipak, francuski centarfor se u klubu iz Ljutice Bogdana nije najbolje snašao, te je uglavnom "grejao klupu" ili sedeo na tribinama.

Pomenuti fudbaler je za Zvezdu odigrao svega 17 mečeva, uz jako skroman učinak - svega tri gola, uz tri asistencije. Uprava aktuelnog prvaka Srbije nije otkupila njegov ugovor, te se dioni vratio u Anže gde nastupa sa velikim uspehom.

On je u razgovoru za sajt Lige 2 pomenuo boravak u crveno-belom dresu i naveo zbog čega se nije najbolje snašao.

- Poslednje dve godine su bile najkomplikovanije. Nisam mogao da igram jer sam se povredio, dok sam u Crvenoj zvezdi bio spreman da igram, ali sam bio sprečen iz različitih razloga... Posle, kada čujete da ste doživeli povredu prednjih ukrštenih ligamenata, to stvara nemir u vašoj glavi. Nikada nisam mislio da ću doživeti ovu povredu u životu jer sam prilično jaka osoba. Kada vam se to desi, kažete sebi 'i ja to imam'. U poslednjoj godini svog ugovora bilo je još komplikovanije. Ali, kao što sam uvek govorio, jaka sam osoba u glavi. Moji najmiliji su bili tu svaki dan, ekipa, klub i navijači takođe, da me podrže u veoma teškom periodu - započeo je Dioni.

Dioni je u aktuelnoj sezoni za Anže postigao 11 pogodaka i tome dodao pet asistencija.

- Vratio sam poverenje kluba, trenera, ono što mi je nedostajalo dosta godina. Za mene je to, kad ti trener veruje, jedna od najvažnijih stvari u fudbalu. Možete ga vratiti samo na terenu. I mislim da se to pokazalo u prethodnih pet-šest meseci - rekao je Dioni, a onda istakao:

- Kad jednom padnem ne ostajem na zemlji. Uvek ću se vratiti. To je ono što pokazujem u svojoj karijeri. Čak i ako, generalno gledano, imam dobru karijeru, sigurno je da ima neuspeha koji mogu da bole. Ali nisam je prekinuo zbog toga što ih je bilo. Mislim da je najbolji odgovor to kako ove sezone igram za Anže.

Za kraj je istakao da ima jako dobar odnos sa trenerom kluba, Aleksandrom Dužeom.

- Ne znam... Možda sam ja veliki plišani meda... Uvek sam bio takav. Takmičenje na različitim nivoima može biti komplikovano, ali znam da postoje treneri koji mogu da ti pruže naklonost, a drugi ne mogu. Zavisi od toga da li znate kako da upravljate svojim igračem. Ako želite da izvučete najbolje od njega, morate da znate kako da uradite određene stvari - završio je nekadašnji fudbaler Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Jovan Mijatović: "Voleo bih da ostanem i ostavim trag"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA