≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čuka prekidima kaznila rivala, Brđani upisali i drugi trijumf na Kipru

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bolje drugo poluvreme srpskog tima i trijumf od 3:1 protiv člana Superlige Kipra

  • 0
FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Druga utakmica, drugi trijumf Čukaričkog u Limasolu! Posle drugoligaša Enada, stradao je i član elitnog ranga takmičenja na Kipru AEZ Zakakiu - 3:1 (1:1).

Strelci za Brđane bili su Vojin Serafimović u 5, Igor Miladinović u 58. i Luka Subotić u 65. minutu, dok je Valdi Valein u 18. pogodio za AEZ.

Odlično je Čukarički otvorio utakmicu, čak i bolje nego pre dva dana, jer su već u 5. minutu poveli. Adžić je sjajno centrirao iz kornera, a Serafimović se samo poklonio i glavom zatresao mrežu - 1:0. Prethodno je Docić pasom izbacio Nikčevića po boku i ovaj je iznudio udarac iz ugla.

Pravo je čudo kako Čuka u 12. minutu nije primila gol. Valein je uzeo loptu na centru, pobegao poslednjoj liniji srpskog tima i u situaciji jedan na jedan pogodio je stativu. Isti igrač je dva minuta kasnije opet pretio, s tim da je Kaličanin ovoga puta intervenisao.

FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Sve to bila je očigledno najava izjednačujućeg gola. U pokušaju da primiri jednu loptu koju je dobio sa desne strane, Kaličanin je za sekundu bio sporiji nego što bi trebalo i Valein je to kaznio. Oteo je loptu i izjednačio na 1:1.

Problem za Čuku javio se u 30. minutu, kapiten Docić je dobio udarac i prepustio je mestu Kovaču, dok je Adžić u 32. glavom šutirao pored gola.

Kaličanin je i u 39. ispoljio nesigurnost koja nije kažnjena, dok Endijae s druge strane nije u smiraj prvog dela pogodio iz dve izgledne prilike. Prvi put kada je u 40. minutu šutirao pored gola posle centrašuta Adžića, drugi kada mu je u 44. Uroš Miladinović ostavio sjajnu loptu.

FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Promenio je Gordan Petrić kompletnu ekipu na poluvremenu, golman Filipović je u 48. “uštopovao” jedan opasan šut Kiprana, da bi u Ivanović u 50. promašio zicer. I to u situaciji gde je mogao da bira gde će šutirati.

Ono što nije uspeo on, jeste Miladinović u 58. minutu. Veliki je posao odradio Stanković, i to tako što je na sredini terena presekao loptu i automatski obezbedio Cvetkoviću da povuče kontranapad. Ovaj je “lomio” protivnika, sjajno prebacio loptu na drugu stranu gde je Miladinović naleteo i pogodio - 2:1.

Samo nekoliko minuta kasnije Čuka je postigla i treći gol. Ivanović je u 65. centrirao iz kornera, neko je u skoku zakačio loptu i pogodio stativu, da bi Subotić prileteo i sa dva-tri metra ugurao loptu u mrežu - 3:1. Ivanović je i te kako bio željan igre, u 68. je napravio slalom po levoj strani, ali je izostao bolji udarac.

FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Igrala je Čuka poslednjih 15-20 minuta sa igračem manje, jer se Cvetković uhvatio za nogu i morao je napolje. Taj višak za Kiprane došao je do izražaja, pogotovo u poslednjih pet minuta kada su dva puta pogodili prečku. U 85. je Filipović imao sreće, dok je u narednom napadu odbranio i uz pomoć okvira gola sačuvao mrežu.

Rezultat se do kraja nije menjao, mada je Janković u 90. imao zicer koji mu je golman odbranio.

Utakmicu su počeli: Kaličanin, Rogan, Jovanović, Serafimović, Nikčević, Sisoko, Docić (Kovač), Milojević, U. Miladinović, Adžić, Endijae. Drugo poluvreme: Filipović, Stevanović, Subotić, Kovačević, Stanković, Kovač, I. Miladinović, Jo, Ivanović, Janković, Cvetković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA