Vreme čitanja: oko 1 min.

Gase dobio otkaz u Obali Slonovače: Debakl na KAN-u ga skupo koštao

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao domaćin turnira, ovo se nije očekivalo od njega

  • 0
Žan Luj Gase Foto: Tanjug / AP

Fudbalski savez Obale Slonovače (FIF) odlučio je da otpusti selektora Žan-Luja Gasea, nakon katastrofalnog nastupa na Afričkom Kupu nacija, gde je potpuno podbacio i na korak je od eliminacije već u grupnoj fazi takmičenja.

U saopštenju se navodi da je Gase otpušten upravo zbog loših rezultata na Kupu Afričkih Nacija, koji se održava upravo u Obali Slonovače. Ova selekcija je pobedila Gvineju Bisao 2:0, a potom je poražena od Nigerije (0:1) i Ekvatorijalne Gvineje (0:4).

Obala Slonovače se nalazi na trećem mestu na tabeli grupe A sa tri boda i još ima šanse da se plasira u osminu finala Kupa afričkih nacija.

- Ugovori selektora Gasea i njegovog pomoćnika Printana raskinuti su zbog loših rezultata - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Obale Slonovače.

AP ističe da je Gase pre dva dana navodno ostavku podneo predsedniku FIF-a Jasinu Idrisu Dijalu posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje.

Selekciju Obalu Slonovače će u narednom periodu privremeno da predvodi bivši reprezentativac ove zemlje Emerse Fae.

Plasman u osminu finala Kupa afričkih nacija izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zvezda povela trećim golom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA