≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki skandal u srpskom fudbalu! Nameštena utakmica, Fudbalski savez izrekao drakonske kazne zbog tipa "4+"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doneta je konačna odluka

  • 33
Sklapanje ugovora, fudbalski menadžer, novac, pare, kupovina igrača Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Srpski fudbal, nažalost, potresa novi skandal. Ustanovljeno je da je prijateljska utakmica između Jedinstva sa Uba i Prve Iskre Barič bila nameštena, a na tip "4+" bile su evidentirane milionske uplate.

Reakcija nije izostala. Fudbalski savez Beograda rešio je da kazni dva kluba drakonski, oduzimanjem bodova, kao i suspenzijama fudbalera.

Meč odigran u septembru završen je rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a istragom je ustanovljeno su se četvorica fudbalera iz Bariča opkladila da će biti najmanje četiri gola sa uplatama u kladionici od čak 10.105 evra.

Saopštenje Disciplinske komisije FS Beograda prenosimo u celosti.

- Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda, Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra, odigrane dana 04.09.2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kazonom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: "Nadam se da ću ostati u Zvezdi": Mijatović otkrio šta želi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    25. januar 2024 | 08:31

    Prijateljska utakmica? A gde se ta prijateljska utakmica izmedju Barica i koga vec mogla odigrati u kladionici? Koga vi sprdate,boze sacuvaj. To sta se radi po prvoj ligi nema veze,al ovo je bas skandal.

  • Bas svasta

    25. januar 2024 | 08:56

    Opet mali I nebitni stradaju. Nikom nista sto Zvezda terorise sve redom, od FS, sudija, malih klubova.

  • Hgf

    25. januar 2024 | 08:30

    ZATO JA I NE GLEDAM SRPSKI FUDBAL.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA