Vreme čitanja: oko 4 min.

Pojačanje crno-belih Jung-Džun Goh: "Partizan me želeo i letos, ali sam sada spreman za izazov"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kada sam upoznao trenera Duljaja i nekolicinu saigrača, bili su izuzetno ljubazni i prijatni, sve je postalo mnogo lakše, kaže Južnokorejac

  • 1
Jung-Džun Goh Foto: FK Partizan

Bilo je igrača koje je Partizan "lovio" mesecima, teških pregovora, odustajanja, pa novog angažovanja, višesatnih telefonskih razgovora, "gomile" mejlova, natezanja oko cene, ali se ne pamti u skorije vreme u Humskoj da je na jednog fudbalera "potrošeno" osam meseci dok konačno nije angažovan. Jung-Džun Goh je od juna 2023. godine bio "tiha patnja" trenera Igora Duljaja, koji je letos činio sve ne bi li ga angažovao, pa je saga nastavljena sredinom jeseni, takođe bez uspeha, da bi u aktuelnom prelaznom roku krilni napadač iz Južne Koreje konačno zadužio crno-beli dres.

Strategija je promenjena u hodu, jer kada je posle dva pokušaja bilo jasno da Partizan ne dobija relevantne informacije, da je u ćorsokaku, angažovanje Dejana Dajmanovića, legende južnokorejskog fudbala, sve je okrenulo "na vodenicu" crno-belih.

Klub je značajno oborio cenu obeštećenja, sa 2.500.000 na 1.200.000 evra, dogovorio uslove igrača da bi konačno i sam Goh rekao "da", iako u prvom intervju za naše medije kaže mu nije bilo lako, da ni porodica nije bila sasvim načisto da li čini pravu stvar menjajući kontinent.

Porodica zabrinuta zbog selidbe

Najveće zimsko pojačanje crno-belih Jung-Džun Goh govorio je za medije po dolasku na Kipar.

- Znao sam da je Partizan želeo da me angažuje i prošlog leta, ali lično nisam bio baš spreman za taj izazov. Postojali su i određni problemi, ali sada kada je prošla zima spreman sam i počastvovan što sam ovde. Kada sam upoznao trenera Duljaja i nekolicinu saigrača, bili su izuzetno ljubazni i prijatni i sve je postalo mnogo lakše - kaže Jung-Džon Goh.

Jung Džun Goh, FK Partizan Foto: FK Partizan

Korejci nisu baš svetski putnici, ali je Hoh imao priliku da doputuje i ranije na Stari kontinent. Mada, kaže da mu je sve još nepoznato.

- Nikada nisam bio u Evropi na duži period. Bio sam samo jednom kada sam bio jako mlad, a sada se selim da živim ovde. Sve mi je jako nepoznato i bio sam, priznajem, malo zabrinut, ali kada sam video da su svi tako dobri prema meni brzo sam se navikao. Sestra studira u Londonu, to je svakako olakšavajuća okolnost, jer ćemo biti bliži jedno drugome.

Upitan kako je porodica reagovala na odlazak iz Južne Koreje, na novi klub, Goh kaže:

- Neki članovi porodice su bili zabrinuti, ali naravno da me nisu sprečavali da odem. Želeli su čak i da pođu sa mnom da mi pomognu da se prilagodim. Ipak, na kraju sam doneo odluku da dođem sam i prihvatim taj izazov.

Kada bi predstavljao sebe navijačima Partizana, Goh bi istakao nekoliko činjenica.

- Pre svega, navijači Partizana mogu da očekuju od mene mnogo pojavljivanja u ofanzivnim zadacima, agresivnu igru na svakom delu terena. Pozicija na kojoj se najbolje snalazim je "lažna devetka", ali i na krilnom napadaču, Imam i dovoljno iskustva, samopouzdanje da igram na bilo kom mestu na koje me trener postavi.

Jung Džun Goh, FK Partizan Foto: FK Partizan

Hvala navijačima oba kluba na podršci

Crno-beli nisu jedini klub koji je želeo Goha.

- Imao sam ponude iz Južne Koreje, ali i iz Evrope. Ipak, ne bi želeo da otkrivam o kojim klubovima se radi, jer je najbitnije da sam sada ovde u Partizanu.

Nije Južnokorejac ni kročio na tle Srbije, a navijači Partizana su ga zasuli porukama.

- Kada se pročulo da bih mogao doći u Partizan, puno navijača mi je poslalo lepe poruke, osetio sam njihovu ljubav, želim da se pokažem na terenu u najboljem svetlu za njih!

isto su činili i navijači Pohang Stlersa, samo na zvaničnim klupskim nalozima crno-belih.

- To je prirodno. Bio sam deo Pahonga od detinjstva do sada, razvio sam posebnu vezu sa navijačima. Ipak, spreman sam za novi korak, da postanem deo Partizanove porodice.

S obzirom na činjenicu da je već sedam dana trenirao sa nacionalnom selekcijom Južne Koreje, Goh tvrdi da mu neće biti potrebno dugo vremena da se predstavi navijačima.

- Posle završetka J lige imao sam oko tri meseca slobodno, ali sam individualno trenirao i pripremao se, a bio sam i deo reprezentacije. Tako da mogu reći da sam na 70 odsto fizičke spremnosti i neće mi biti potrebno mnogo da uhvatim ritam ekipe.

Goh, Fk Partizan Foto: Telegraf.rs

Knjige, filovi i kućni ljubimci

Što se slobodnog vremena tiče, Goh vreme provodi sasvim uobičajeno. Lita, gleda filove i obožava životinje.

- Moji hobiji su čitanje knjiga i gledanje filmova, ali sada će to morati da se promeni, jer ću u slobodno vreme učiti engleski i srpski. Kao ličnost volim fudbal, igre i kućne ljubimce.

Na društvenim mrežama često "kači" fotografije sa kućnim ljubimcima.

- Da, ja sam ljubitelj životinja, posebno pasa i mačaka, na Instagramu ste mogli da vidite slike sa mačkama u Turskoj dok sam se pripremao sa reprezentacijom.

Goh, Fk Partizan Foto: Telegraf.rs

Hvanga dobro poznajem

U redovima najvećeg rivala crno-belih takođe je fudbaler iz Južne Koreje Hvang Il-Bom, koga Goh, kaže, dobro poznaje iz nacionalnog tima.

- Poznajemo se iz reprezentacije, razgovarali smo naravno. Jasno mi je rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde i jedva čekam da učestvujem u tom duelu!

Pre nego što je prihvatio izazov u Humskoj, Goh je sebi postavio još jedan lični cilj.

- San mi je da budem najbolji fudbaler u Evropi, ali prvo želim da osvojim titulu sa Partizanom, to je primarno najveći cilj u ovom trenutku. Najvažnije je da Partizan bude šampion, uz to, naravno, želim da odigram dobro u korist ekipe i doprinesem tom uspehu - zaključuje Jung-Džon Goh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA