≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan bez štopera od tri do šest nedelja: Miličić operisan, crno-beli bez bonusa u odbrani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Peh za tim iz Humske, zbog koga će trener Igor Duljaj morati da izabare jednu od dve solucije

  • 2
Nikola Miličić i Ivica Kralj Foto: FK Partizan

Centralni defanzivac Partizana - Nikola Miličić, propustiće početak drugog dela sezone u Superligi Srbije zbog povrede kolena koju je doživeo na Kipru, preneo je portal "Mozzartsport". Uz navode da je obnovio povredu koju je vukao još iz Radničkog 1923, što nije u potpunosti tačno, ali je činjenica da je igrač već operisan i da ga očekuje pauza od tri do šest sedmica.

Naime, Miličić jeste povredio isto koleno sa kojim je kuburio i u Kragujevcu, međutim, se radi o sasvim drugačijoj vrsti problema. Ovoga puta je došlo do oštećenja spoljašnjeg meniskusa u beskontaktnoj igri na treningu, posle čega je fudbaler napustio teren, a dva dana kasnije i bazu na Kipru kako bi u Beogradu bio podvrgnut atroskopiji kolena.

Zahvat je već obavljen pre tri dana na jednoj klinici u prestonici, sve je prošlo u najboljem redu i Miličić je već ostavio štake i počeo sa oporavkom, jer se radilo o rutinskom zahvatu. Sledi mu potom rad, uz nadzor kondicionih trenera, gde će pokušati što pre da se pripremi i uključi u trenažni proces. Ovoga puta sa akcentom na ojačanju donjih ekstremiteta, koji očito nisu bili tretirani na najbolji način prilikom vraćanja igrača iz prethodne povrede

Miličić je prilikom potpisivanja ugovora sa Partizanom prošao lekarski pregled, magnetne rezonance i testiranja bez problema, no, očito nije imao dovoljno stručan rad pri ojačanju kolena i mišića u toj regiji, pa je pri većem naporu došlo do nove povrede.

Ta činjenica u određenoj meri remeti plan trenera Igora Duljaja, jer je Kraljevčanin doveden kao direktna zamena za Mihajla Ilića, ali crno-beli u sastavu imaju još nekoliko bonus igrača i pokušaće u prvim kolima da nadomeste izostanak igrača drugim rešenjem ili, pak, posegnuti za novom kupovinom.

Podsetimo, Miličić je u Humsku stigao početkom prelaznog roka, jer se radi o igraču koji je praćen duže vreme, pa je za njegovu slobodu isplaćeno obeštećenje od 500.000 evra, uz procente od dalje prodaje. Reklo bi se ne baš jeftina investicija za srpski fudbal, ali u Humskoj veruju da će se kupovina dugoročno isplatiti, makar posegli i za novim rešenjem do kraja zimske pijace.

(Z. Ivković)

Video: Ovusu za Telegraf: Partizan sam odabrao zbog projekta, radiću prljav posao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    28. januar 2024 | 07:49

    Jos jedan dokaz da ivica kralj nema blage veze,odlazite iz Partizana sto pre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA