≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samjuel Eto nije imao razloga za slavlje, Nigerija je u četvrtfinalu AKN-a

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Junak je Ademola Lukman

  • 0
Fudbalske reprezentacije Nigerije i Kameruna, AKN Foto: Tanjug / AP

Kup afričkih nacija u Obali Slonovače ušao je u nokaut fazu, a možda i derbi čitave runde odigrali su Nigerija i Kamerun u Abidžanu. "Super orlovi" nisu imali milosti prema rivalu i sa 2:0 su ih poslali kući.

Grupna faza priredila je pregršt iznenađenja, ali to nije zanimalo izabranike Žozea Pešeira koji su golovima Ademole Lukmana bili bolji od našeg rivala sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Ko je gledao duel video je još jedan vrlo tvrd dvoboj, u kojem je na kraju sasvim zasluženo sastav Nigerije slavio i prošao dalje. Koliko je Kamerun loše odigrao dovoljno govori podatak da nisu imali niti jedan šut u okvir protivničkog gola.

Meč je sa tribina posmatrao i predsednik Fudbalskog saveza Kameruna i nekadašnji fudbaler Samjuel Eto, a tribine je napustio uz ne baš zadovoljnu grimasu.

Naredni protivnik Nigerije biće Angola, posle ubedljivog slavlja protiv Namibije 3:0. Zanimljivo je da je prvi gol u mreži poražene ekipe dat sa igračem manje, Želson Dala je bio precizan u 38. minutu, baš kao i u 42. ali su tada brojčane snage bile jednake. Mabululu je postavio konačan rezultat.

(Telegraf.rs)

Video: Sofija Milošević obukla dres, ponela srpsku zastavu i spremna je za navijanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA