Vreme čitanja: oko 3 min.

Poraz Čuke na Kipru, Brđani primili tri gola za poluvreme

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski tim pokleknuo posle uvodna dva trijumfa

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički/Ivica Veselinov

Čukarički je doživeo prvi poraz na pripremama na Kipru, bolja od Brđana bila je ekipa Ararat Jermenije. Mreže su ostale mirne u prvom poluvremenu, ali su Jermeni u drugom bili bolji rival, pa su uz dva pogotka Tere i jedan Duartea zasluženo stigli do trijumfa – 0:3.

Ponovo je šef struke Čukaričkog izveo dva različita tima u dva poluvremena, što su ujedno učinili i Jermeni. U prvom poluvremenu su tako, na primer, u štoperskom tandemu zaigrali iskusni Vranješ i Jovanović, u drugom talentovani Kovačević i Subotić. Poziciju levog beka u odsustvu povređenog Tošića pokrivali su Endijae, odnosno Serafimović, dok su u špicu prinudno igrali najpre Adžić, potom i Ivanović.

Prvu priliku na meču imao je Čukarički, u devetom minutu Docič je centrirao sa desne strane, Endijae je zahvatio loptu glavom sa 12 metara, ali je šutirao pored gola jermenskog tima. Devet minuta kasnije uzvratio je Ararat, probao je Serobjan iz slobodnog udarca sa skoro 25 metara, ali je to bio lak plen za golmana Filipovića.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički/Ivica Veselinov

Mogao je Čukarički do vođstva u 32. minutu, Vranješ se našao u poziciji da napadne, bio je to odličan prodor po desnoj strani, na kraju je još bolje uputio povratni pas u srce šesnaesterca, ali je tamo u poslednji čas izblokiran šut Adžića sa 14 metara. Četiri minuta kasnije vrlo dobra akcija Ararata, sa desne strane je čitavu odbranu Brđana prebacio Serobjan, ali je na drugoj stativi zamalo zakasnio Tenton, koji je tek vrhom kopačke zakačio loptu, nedovoljno da ozbiljnije ugrozi Filipovića.

Do kraja prvog poluvremena viđena je još jedna vrlo dobra akcija Brđana, Adžić je u kontranapadu odlično pronašao Nikčevića, koji je iskosa sa desne strane šutirao sa 15 metara, ali je golman Belgarjan bio odlično postavljen. Posle samo tri minuta u nastavku Ararat je poveo, Duarte je sa desne strane pronašao usamljenog Jataru, koji je rutinski sa 15 metara poslao loptu u gol nemoćnog Kaličanina – 0:1.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički/Ivica Veselinov

Dobru priliku Aratat je imao u 67. minutu, Šagajan je izveo korner sa leve strane, Alemao je ostao usamljen, ali je glavom sa sedam metara šutirao pored gola Kaličanina. Samo minut kasnije mogao je Čukarički da izjednači, Sisoko je oteo loptu rivalu, ušao u šesnaesterac i centrirao, odbrana Jermena je loše reagovala, a na loptu je natrčao i sa 15 metara šutirao Ivanović, pogodio je prečku.

Pobednik je odlučen u drugom delu drugog poluvremena. Najpre je Čukarički propustio vrlo dobru priliku za izjednačenje u 74. minutu, Ivanović je odlično povukao kontru i na levoj strani uočio Uroša Miladinovića, koji je iskosa sa 16 metara lukavo šutirao, ali je Šiškovski kranjim naporom sprečio gol. Odmah u narednom napadu razređenu odbranu Brđana kaznio je Duarte, posle odličnog dodavanja Adrijana rutinski je izašao u situaciju „jedan na jedan“ i savladao je Kaličanina – 0:2.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički/Ivica Veselinov

U 78. minutu vrlo dobra prilika za Ararat, Grigorjan je dobio malo više prostora, šutirao je sa ivice šesnaesterca sa leve strane, a Kaličanin je sjajno reagovao i izbio loptu u korner. Ipak, dva minuta kasnije bio je nemoćan, Alemao je sjajno prošao po desnoj strani, još lepše proigrao Teru, koji je preciznim udarcem sa 13 metara savladao golmana Čukaričkog – 0:3.

Naredni meč na pripremama na Kipru Čukarički će odigrati protiv Voždovca u Limasolu u utorak (dva poluvremena po 60 minuta), a u sredu će imati generalnu proveru pred nastavak šampionata, protiv Vojvodine u Larnaki.

Čukarički – Ararat Jermenija 0:3 (0:0)

Strelci: 0:1 – Tera u 48, 0:2 – Duarte u 75, 0:3 – Tera u 80. minutu. Stadion u Frenarosu. Gledalaca: 50. Sudija: Panos Duvakis. Žuti karton: Nondi (Ararat).

ČUKARIČKI: Filipović, Rogan, Vranješ, Jovanović, Endijae, Docić, Milojević, Nikčević, Stojanović, Janković, Adžić. Drugo poluvreme: Kaličanin, Stevanović, Subotić, Kovačević, Serafimović, Kovač, Sisoko, Jo, U. Miladinović, I. Miladinović, Ivanović.

ARARAT JERMENIJA: Beglarjan, Alaverdjan, Leo Silva, Kasio, Hovnanisjan, Nondi, Serobjan, Kipiani, Ambartsumjan, Avanesjan, Tenton. Drugo poluvreme: Šiškovski, Alemao, Terterjan, Bueno, Grigorjan, Muradjan, Duarte, Tera, Adrijano, Šagajan, Jatara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA