≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan uspešan i u trećem pripremnom meču: Crno-beli pogotkom Saldanje savladali Botev iz Vrace

L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sigurna igra Duljajevih izabranika...

  • 6
FK Partizan Foto: FK Partizan.rs

Fudbaleri Partizana savladali su Botev iz Vrace rezultatom 1:0, u svojoj trećoj pripremnoj utakmici na Kipru.

Posle ubedljivih pobeda protiv lučanske Mladosti i Aja Nape (oba rivala savladana identičnim rezultatom, 4:0), crno-beli su odmerili snage sa 15. plasiranim timom bugarskog šampionata.

Uslovi za igru bili su izuzetno teški, a ionako loš teren dodatno je kvarila kiša koja je padala tokom većeg dela susreta.

Crno-beli su odlično otvorili meč, a već u 4. minutu imali su dobru priliku. Centrirao je Natho, loptu je zahvatio Marković koji je gađao dalji ugao, ali promene rezultata nije bilo.

U 13. minutu mrežu rivala pogodio je Nemanja Trifunović, ali je on poništen zbog ofsajda. Samo četiri minuta kasnije isti fudbaler idealno je uposlio Mateusa Saldanju koji je savladao golmana, ali je ponovo dosuđen ofsajd.

Ipak, Partizan je u 23. minutu preko Saldanje došao do vođstva. Fantastičan pas u prostor poslao je Leonard Ovusu, Saldanja je prihvatio loptu pored dva protivnička igrača i rutinski je smestio u mrežu.

Mateus Saldanja Foto: FK Partizan.rs

Mogao je Partizan već u 28. minutu da duplira prednost, ali je golman bugarskog tima fantastičnom odbranom zaustavio udarac Nikole Antića.

Umalo da crno-beli budu kažnjeni samo tri minuta kasnije. Mendoza je prošao po desnoj strani, poslao vrlo dobar pas na ivicu kaznenog prostora, ali je Perea šalje daleko preko prečke.

Vredan pomena je i pokušaj Svetozara Markovića u 40. minutu, ali promene rezultata nije bilo, pa je Partizan otišao na odmor sa golom prednosti.

Duljaj je u nastavku promenio gotovo kompletnu postavu, a dao je šansu i Stjepanoviću, Jevremoviću, Šćekiću, Gohu,Kastilju, Jovanoviću...

U 51. minutu bugarska ekipa imala je šansu za izjednačenje. Dobar napad po levoj strani poveo je Perea, Traore je ubacio u kazneni prostor, ali je Mažuga bio neprecizan.

Samo šest minuta kasnije pokušao je gajas Zahid, ali na njegovu veliku žalost lopta je završila na prečki. Šutirao je Partizanov Norvežanin sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekog u bloku i umalo prevalirila Kostova.

Već u 61. minutu nova šansa za Partizan. Novajlija Goh je odlično izveo korner, Kastiljo je šutirao glavom ali nije uspeo da promeni rezultat. Priliku da zatrese mrežu imao je i mladi napadač Dušan Jovanović. Odlično ga je uposlio Šehović, ali je centarfor loše zahvatio loptu.

Do kraja susreta rezultat se nije menjao, pa su crno-beli zabeležili i treći trijumf iz isto toliko mečeva na Kipru.

Partizan - Vraca 1:0

TOK UŽIVO

II POLUVREME

90. minut

88. minut - Nema bitnijih dešavanja. Crno-beli sigurno čuvaju stečenu prednost.

72. minut - Dobra šansa za crno-bele, ali Jovanović nije zahvatio loptu na pravi način. Idealno ga je uposlio Zlatan Šehović

61. minut - Umalo da Goh upiše prvu asistenciju, a Kastiljo prvi gol u dresu Partizana. Korejac je idealno centrirao, Kastiljo dobro zahvatio loptu, ali ona odlazi preko prečke.

57. minut - Fenomenalan udarac Zahida završio je na prečki. Odlično je šutirao Partizanov Norvežanin, ali nije imao sreće.

Partizan-Vraca Foto: FK Partizan. rs

55. minut - Pokušao je Saldanja da petom proturi loptu do Natha, ali se istakao Kostov i uhvatio loptu.

51. minut - Fenomenalna šansa za bugarsku ekipu. Brz protok lopte, Mažuga je bio u prilici ali je šutirao neprecizno iz neposredne blizine

I POLUVREME

40. minut - Dobar pokušaj Svetozara Markovića odlazi preko gola, ali je u začetku akcije sudija signalizirao ofsajd.

31. minut - Šansa i za Vracu. Oštru loptu sa desne strane ubačenu u kazneni prostor Partizana Pereja nije uspeo da smesti u mrežu. Lopta je otišla visoko preko gola.

Partizan-Vraca Foto: FK Partizan. rs

28. minut - Dobra šansa za crno-bele. Pokušao je Zahid, lopta se odbila do Antića koji je snažno šutirao, ali je golman Vrace bio na visini zadatka i zaustavio udarac levog beka Partizana. Od svega, samo korner.

23. minut - GOOOOOOL! Partizan vodi sa 1:0, a strelac je Mateuš Saldanja. Odlično je Brazilac iz redova crno-belih prihvatio loptu koju mu je poslao Ovusu i rutinski je smestio u mrežu.

18. minut - Neopravdano poništen pogodak Saldanje. Idealno ga je uposlio Nemanja Trifunović, ali je sudija signalizirao ofsajd.

17. minut - Šansa za bugarsku ekipu. Probao je posle solo prodora Pereja, ali je lopta završila pored gola Aleksandra Jovanovića.

4. minut - Odlična prilika za Partizan! Natho je centrirao, Marković je glavom gađao u dalji ugao, ali lopta odlazi pored gola.

1. minut - Meč je upravo počeo!

SASTAVI

Partizan: Jovanović, Stojković, Marković, Medina, Antić, Ovusu, Natho, Kalulu, Zahid, Trifunović, Saldanja.

Vratsa: Barios, Mendoza, Traore, Kunde, Hristov, Mesi, Ačkov, Velev, Barbosa, Marko, Pereja.

PRE MEČA

Fudbaleri Partizana odigraće danas treći kontrolni meč na pripremama na Kipru, a protivnik je bugarska Vraca iz Boteva.

Za razliku od prethodne dve utakmice, trener Igor Duljaj će na raspolaganju imati još dva pojačanja koja su u međuvremenu stigla među crno-bele - Jung Džun Goha i Leonarda Ovusa.

Što se ostatka tima tiče, postoji mogućnost da meč preskoče Kcander Severina, koji ima problem sa spazmom vrata, kao i Natan De Medina usled udarca koji je zadobio treningu u subotu. Ipak, trener Igor Duljaj je odluku o njihovom statusu odložio za nekoliko sati, u zavisnosti kako se igrači budu osećali.

Svi ostali fudbaleri su u pogonu, spremni za duel sa Bugarima, koji zauzimaju 15. poziciju na tabeli tamošnje Efebet Lige.

(Telegraf.rs)

Video: "Nadam se da ću ostati u Zvezdi": Mijatović otkrio šta želi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koga

    28. januar 2024 | 13:44

    u Srbiji interesuje propala Tuđmanova Vatikanska sekta čiji navijači služe za čišćenje ulica ?

  • Predlažem

    28. januar 2024 | 16:12

    da franjevci leže po ulici umesto policajaca.

  • Zvele

    28. januar 2024 | 18:39

    Ma nije valjda ,znači titulu osvajate sigurno 😭🤣😭😭🤣😭😭😭 niko da ne pokuša inače prvenstvo je odmah ne regularno....😭😭😭😭😭😅😅😅😅😝😝😝😝😝😝

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA