Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda bolja od Mladosti: Crveno-beli golovima Lučića i Endiajea savladali Lučance

L. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Četvrti trijumf na pripremama...

  • 5
FK Crvena zvezda Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i četvrtu pobedu u okviru priprema na Kipru, a ovoga puta bili su bolji od lučanske Mladosti rezultatom 2:0.

Izabranici Vladana Milojevića od starta su krenuli silovito i već u 9. minutu mogli da dođu do vođstva. Probao je Šerif Endijae izvan kaznenog prostora, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Crveno-beli su od 16. minuta imali prednost, a strelac pogotka bio je Jovan Šljivić. Idealan pas poslao mu je Lučić, Zvezdin vezista se oslobodio čuvara i udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio Stamenkovićevu mrežu.

Samo osam minuta kasnije beogradski klub je duplirao prednost. Idealana centaršut sa leve strane uputio je Viktor Radojević, a Endijae posle nebeskok skoka uspeva da pogodi dalji ugao gola Lučanaca.

Do kraja prvog dela obe ekipe su imale priliku da postignu pogodak. Prvo je Mladost zapretila preko Pejovića koji je posle prekida bio za malo neprecizan, da bi na drugoj strani Lučić šutirao preko gola posle solo akcije, a onda i Olajinka posle centaršuta Radojevića.

Drugi deo susreta protekao je u znaku crveno-belih koji su u 53. minutu imali šansu preko Mijailovića, ali je Stamenković bio na mestu.

Luganci su u 63. minutu mogli da smanje prednost Zvezde, ali je udarac Veličkovića završio pored leve stative.

Vredi napomenuti da je u 88. minutu direktan crveni karton zaradio fudbaler Zvezde Marko Stamenić, posle prekršaja na sredini terena

Crveno-beli su ovim trijumfom zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu na pripremama.

Podsećanja radi, ranije su savladali Hloraku 3:2, Zalaegeršek 1:0 i Spartak 3:1.

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:0

TOK MEČA

II POLUVREME

88. minut - Direktan crveni karton zaradio je fudbaler Zvezde Marko Stamenić, posle prekršaja na sredini terena.

82. minut - Bez preteranih uzbuđenja na obe strane. zvezda čuva stečenu prednost

67. minut - Šut Kange iz slobodnog udarca završio je malo iznad prečke.

64. minut - Velika šansa za Mladost. Šutirao je Veličković, ali od svega samo korner. Dobio je idealnu loptu sa leve strane, šutirao po zemlji, međutim, bez promene rezultata.

56. minut - Pokušao je Nedeljković glavom, ali nema promene rezultata. Zvezdin defanzivac je loše zahvatio loptu.

53. minut - Solidan pokušaj Srđana Mijailovića, ali je Stamenković na mestu i bez problema zaustavlja udarac Zvezdinog veziste.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme.

36. minut - Dobra prilika da Zvezda stigne do prednosti od 3:0. Radojević je ponovo poslao centaršut ka Piteru Olajinki, ali nema gola.

33. minut - Šansa za Zvezdu već u sledećem napadu. Lučić je bio u solo prodoru, oslobodio se čuvara i šutirao, međutim, lopta odlazi pored gola.

32. minut - Zapretila je i Mladost. Pejović je izveo prekid iskosa sa desne strane, šutirao direktno u gol, ali nema promene rezultata.

30. minut - Dobar pokušaj Kange sa nekih 25 metara. Probao je Zvezdin vezista iz slobodnog udarca, ali lopta je završila malo preko prečke.

24. minut - GOOOOOL! Kakav skok Šerifa Endiajea posle centaršuta Viktora Radojevića sa leve strane. Uspeo je da umakne čuvaru i sa nekih 10-ak metara smesti loptu glavom u dalji ugao Stamenkovićevog gola.

16. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0 pogotkom Jovana Šljivića. Lučić je poslao loptu svom saigraču, a ovaj se oslobodio čuvara i pogodio mrežu Stamenkovića. Drugi gol Šljivića na pripremama.

FK Crvena zvezda Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

9. minut - Dobar pokušaj Šerifa Endijaea, ali nema promene rezultata. Probao je Zvezdin centarfor izvan kaznenog prostora da iznenadi Sašu Stamenkovića.

2. minut - Dobro je centrirao Nedeljković sa desne strane, ali je Varjačić otklonio opasnost pred golom

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Crvena zvezda: Popović - Nedeljković, Spajić, Dragović, Radojević - Mijailović, Kanga - Olajinka, Lučić, Šljivić, Endijae

Mladost Lučani: Stamenković - Andrić, Cvetinović, Leković - Tumbasević, Pejović, Varjačić, Udovičić, Veličković - Silue, Eze

PRE MEČA

Prva tri kontrolna meča na Kipru, Crvena zvezda je završila sa maksimalnim učinkom (Hloraka 3:2, Zalaegeršek 1:0 i Spartak 3:1).

Do kraja priprema, crveno-beli će imati i generalnu probu 1. februara, protivnik je bugarski Botev.

Ekipi se priključio i Osman Bukari, koji se vratio sa Kupa afričkih nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    28. januar 2024 | 17:28

    Neverovatno sta se radi.... Prodajemo našu decu koja su dobra i igraju srcem...a držimo strance koje plaćamo 6 puta više a nisu sutnuli mace sa praga... Pa ovo nema. Nigde

  • Šurda

    28. januar 2024 | 16:58

    Mislim da je zvezda prodala na ove budale titulu još nijednog igrača nisu dovela nema veze makar Terzić odlazi obećao ako ne odvojimo titulu daje ostavku

  • Cure

    28. januar 2024 | 16:42

    Ovaj mali levi bek odličan i Sljivic Šerif konačno fenomenalan gol..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA