≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok na Afričkom kupu nacija! DR Kongo eliminisao Egipat posle drame, produžetaka i maratonskih penala

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč...

  • 0
Demokratska reprezentacija Konga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri DR Koonga savladali su Egipat u meču osmine finale Kupa Afričkih nacija koji se igra u Obali slonovače, i to, posle produžetaka i penala. 

Od samog meča Kongo je kušao mnogo bolje u ovaj duel, nametnuo svoj ritam i došao u vođstvo preko Elia u 37. minutu. Do poluvremena usledio je odgovor Egipćana. Posle penala u sudijskoj nadoknadi, koji je realizovao Mostafa MOhamed, rezultat je bio nerešen.

U nastavku, viđena je velika borba. Ali, novog pogotka nije bilo pa se ušlo u produžetke.. U ovom periodu meča Hamdi dobija drugi žuti karton u 97. minutu, pa je do kraja brojčana prednost bila na strani rivala koji, ipak, nije uspeo da dođe do gola vrednog prolaza u četvrtfinale.

Tako, penali su rešili pitanje pobednika, a posle boljeg izvođenja, i deset serija dalje je prošla selekcija koja će se u četvrtfinalu sastati sa Gvinejom.

Da podsetimo, pre ovog meča selekcija Gvineja je savladala Ekvatorijalnu Gvineju golom Mohameda Baja u osmom minutu nadoknade! Ishod ovog duela mogao je da bude i drugačiji pošto je najbolji strelac Ekvatorijalne gvineje Ensue u 68. minutu promašio penal, tačnije pogodio stativu. Tako, Baja je sprečio produžetke i u nadoknadi rešio pitanje pobednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA