Vreme čitanja: oko 1 min.

Ušli smo u šop Nice: Cene dresova i suvenira kluba koji je hit u Francuskoj slične kao u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena dresa kreće se oko 90 evra, majice sa kragnom su oko 70, šalovi staju oko 20 evra, dok su najeftiniji bedževi, kao i privesci koji se kreću od 5 do 10 evra

  • 0

Francuska rivijera ili Azurna obala poznata je po svojim prelepim sunčanim plažama, a šarmantni i prelepi gradovi poput Nice, Kana, Sen Tropea i Monaka glavne su asocijacije za dobar provod, odmor, turizam i luksuz u pravom smislu te reči.

Ovaj region u kojem sunce sija 300 dana godišnje, poznat je i po sportu. Ugled košarke brani Monako, koji trenira naš trener Saša Obradović, i koji se ovog utorka sastaje sa Partizanom u 24. Kolu Evrolig od 19 časova, dok su u fudbalu tu Monako, kao i Nica.

Telegraf je imao prilike da prošeta Nicom i poseti zvaničnu prodavnicu fudbalskog kluba, trenutno drugoplasiranog tima prvenstva Francuske. Naime crveno-crni sa Azurne obale imaju 38 bodova i jure prednost prvoplasiranog PSŽ-a, koji ima 6 bodova više. Brest je treći sa 35, a Monako je na 4. mestu sa 34.

- Sada smo kandidati za visok plasman, a to znači i da ljudi sa mnogo više pažnje prate ovde fudbal, pa su rekviziti na mečevima obavezni. To se odražava i na prodaju - kaže nam u neformalnom razgovoru jedan od ljubaznih prodavaca.

Cene u šopu ne razlikuju se previše od onih u drugim evropskim klubovima, čak se mogu porediti i sa cenama u srpskim šopovima večitih rivala.

Tako, cena dresa kreće se oko 90 evra, majice sa kragnom su oko 70, šalovi staju oko 20 evra, dok su najeftiniji bedževi, kao i privesci koji se kreću od 5 do 10 evra.

Za one "fanatičnije navijače" tu su i jastuci, šolje, maske za mobilne telefone i sl. Sve kako bi se što bolje prikazala privrženost klubu.

Da podsetimo, sledeća dva meča su za Nicu jako bitna jer gostuje Brestu 4. februara, a onda 7 dana kasnije dočekuje Monako u derbiju "Azurne obale".

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Nici: Razglednica grada koji je biser Azurne obale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA