≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaje se najčuvenija salveta u istoriji fudbala, evo koliko je početna cena

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da, ona na kojoj je Mesi dobio svoj prvi ugovor od Barse

  • 1
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Najčuvenija salveta u istoriji srpskog fudbala, ona na kojoj je ispisan prvi ugovor Lionela Mesija za Barselonu sa 13 godina, naći će se u martu na aukciji sa početnom cenom od 300.000 funti!

U pitanju je salveta na kojoj je Mesi dobio ugovor 14. decembra 2000. godine, i to nakon što je tadašnji sportski direktor Barselone Karles Reksač dogovorio sve sa Leovim ocem i agentom.

Salvetu je na aukciju stavila britanska aukcijska kuća "Bonhams", a sve se desilo kada je Reksač pozvao Mesijevog oca Horhea na ručak zbog njegove zabrinutosti oko nedostatka dogovora vezanog za transfer sina u španski klub.

- U Barceloni, 14. decembra 2000. sportski direktor FK Barcelona, ovime pristaje, pod svojom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, da potpiše ugovor s igračem Lionelom Mesijem, pod uslovom da zadržimo dogovorene iznose - stoji na salveti teniskog kluba Pompeja.

Izjavu na salveti potpisali Karles Reksač i Đozep Minguela, savetnik za transfere kluba, te argentinski agent Horasio Gađioli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA