Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se novi odlazak u Zvezdi: Vezista na izlaznim vratima Marakane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se prelazni rok završava u ponoć za većinu evropskih država, transfer bi mogao biti realizovan i kasnije

  • 5
Kings Kangva, Osman Bukari, Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

Bila je Crvena zvezda iteako aktivna na fudbalskoj "pijaci" ove zime, a kako stvari stoje, neće to biti sve.

Kako je Telegrafu nezvanično potvrđeno, Kings Kangva je na izlaznim vratima Crvene zvezde, i gotovo izvesno će napustiti tim Vladana Milojevića.

Iako se prelazni rok završava u ponoć za većinu evropskih država, transfer bi mogao biti realizovan i kasnije, s obzirom da bi Zambijac vrlo lako mogao da se otisne put Rusije.

Pominjalo se ranije da su interesovanje za Kangvu pokazali Krila Sovjetov, Rostov i Baltika, a s obzirom na to da prelazni rok u Rusiji traje do 22. februara, vrlo lako bi se moglo desiti da Kangva završi upravo u nekom od klubova ruske Premijer lige.

Upravo Baltika je najupornija i Kangva bi uskoro mogao ponovo da se vrati u Rusiju, a obeštećenje koje Zvezda zahteva je 1,5 miliona evra, koliko je Kangva plaćen i kada je dolazio.

Kings Kangva, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina Foto: MN Press/Marko Metlaš

Tome u prilog ide i činjenica da se Kangva nije priključio timu na Kipru nakon ispadanja Zambije sa Kupa afričkih nacija, a može se načuti i da njegov menadžer uveliko radi na pronalaženju adekvatne sredine.

Ipak, izvesno je da to neće biti transfer kakav se ranije očekivano na Markani. Teško se može očekivati da Zvezda na ime obeštećenja dobije više od 1.500.000 evra, koliko je Kangva i plaćen kada je stigao iz Arsenala iz Tule.

Omaleni vezista već neko vreme nije u prvom planu, i nikako nije mogao da se izbori za standarno mesto u prvoj postavi. Iako je imao i svetlih trenutaka i dobrih izdanja, tako je bilo i tokom mandata Dejana Stankovića, Miloša Milojevića, pa i Baraka Bahara.

Ostaje nam da vidimo koja će biti naredna destinacija za mladog Zambijca, ali odlazak je neminovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    1. februar 2024 | 14:52

    Dosta dobrih stranih igraca smo se olako odrekli bez pruzene prave sanse, Ohi, Vigo, Azarovi, Prucev, Kangva itd. sve mladi igraci. Igrac treba da igra u kontinuitetu jedno vreme pa tek onda doneti zakljucak a ne igra pola sata pa 5 utakmica na klupi

  • samo iskreno

    1. februar 2024 | 15:49

    Svake godine isto!! Kupe se igrači skupo plate čak o ne stignu da se uklope u ekipu sa to vreme se ispadne iz Evrope pa prodaj da se krpe rupe! I tako u krug zadnjih 6 godina! Terza odlazi !!!

  • Nikola

    1. februar 2024 | 15:46

    Bitno je da Kanga nigde ne mrda! Mladi igrači odlaze, a stvaramo starački dom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA