Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Barse otkrio imena klubova koji hoće da igraju Superligu, dobiće po 100 miliona evra

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Definitivno bez Engleza za početak

  • 3
Đoan Laporta, FK Barselona Foto: Profimedia

Predsednik Barselone Đoan Laporta istakao je da je uveren da će Superliga Evrope krenuti najkasnije od sezone 2025/26 i da i te kako ima zainteresovanih klubova za pomenuto takmičenje!

Laporta je istakao da engleski klubovi ne žele da se takmiče, kao i PSŽ koji ima jak uticaj u UEFA, ali da se nada da će se nešto u međuvremenu promeniti.

Takođe, otkrio je neverovatnu sumu novca koji bi klubovi dobili učestvovanjem u SL.

- Ako Superliga ne krene od sledeće sezone, krenuće od 2025/26. Svaki klub bi dobio 100 miliona evra, a taj novac ne može da se zaradi ni osvajanjem Lige šampiona. Ko bi igrao? Barselona, Real, Inter, Milan, Napoli, Roma, Marselj, Benfika, Sporting, Porto, tri holandska kluba, Anderleht, Klub Briž... Superliga bi imala 16 ili 18 klubova - rekao je Laporta i dodao:

- Nije me briga za Engleze, oni već imaju svoju Superligu. Naše takmičenje bi se borilo sa Premijer ligom. Mislimd a Englezi neće odmah ući, ali želimo da nam se pridruže. Razgovarali smo puno sa Junajtedom, Liverpulom, Čelsijem i Totenhemom.

Podsetimo, španski mediji su u decembru prošle godine pisali da je i Crvena zvezda u planu da igra SL, ali su sa Marakane to demantovali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. februar 2024 | 14:54

    Kupice arapi sve to pa ce sami praviti ligu i davati kes. Samo da se rese uefe i fife. Jer ga preterase sa kradjom , sto novcano sto rezultatima i namestanjem.

  • partizan

    2. februar 2024 | 14:27

    ne zovu igraju samo šampioni

  • Van Helsing

    2. februar 2024 | 17:30

    A partizan, jel' moguce da predsednik Barse nije cuo za njih ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA